10 milliárd forint értékű fejlesztés a Valeo veszprémi üzemében

10 milliárd forint értékű fejlesztés a Valeo veszprémi üzemében

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a veszprémi gyárában

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a veszprémi gyárában, melyhez kapcsolódóan 180 új munkahelyet hoz létre és a közép-dunántúli térség egyik legmeghatározóbb foglalkoztatójává válik. A fejlesztéshez a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség közreműködésével – 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

A világ egyik vezető autóipari beszállítója a francia Valeo öt kontinens harminc országában 134 telephelyen mintegy 80 000 dolgozót foglalkoztat. A vállalat veszprémi üzemében – amely 1900 fős létszámával az egyik legfontosabb európai egység – autók és teherautók elektronikus alkatrészeinek és rendszereinek tervezésére, gyártására és eladására specializálódott. Emellett csúcsminőségű személy-, teher- illetve nehézgépjármű-kapcsolók és szenzorok széles skáláját készíti, valamint elektronikai vezérlő és kameravezérlő egységek gyártásával is foglalkozik.

A most bejelentett fejlesztés keretében telken belül a vállalat bővíti gyártó komplexumát, továbbá új raktárépületet és karbantartóüzemet, valamint egy oktatóközpontot is létesít a következő három évben. A beruházás részeként beszerzésre kerül számos gyártó- és szerelő sor, valamint különféle tesztberendezések.

Fonyódi Levente, a Valeo Auto-Electric Magyarország gyárigazgató hangsúlyozta: a Valeo prioritásként kezeli a folyamatos fejlődést és innovációt annak érdekében, hogy az elmúlt évek dinamikus fejlődési tendenciája a jövőben is tartható és fokozható legyen. A vállalat missziójának tekinti a környezettudatosságot, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint a vezetést támogató rendszerek tervezését, fejlesztését és gyártását.

Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes hozzátette: a vállalat jelentős termékfejlesztési tevékenységet folytat veszprémi kutatási bázisán, ahol 500 fejlesztőmérnököt foglalkoztat.