20 éve tartó siker megerősítése a 3,3 milliárd forintot meghaladó bővítés

20 éve tartó siker megerősítése a 3,3 milliárd forintot meghaladó bővítés

Ingo Heerdt, General Manager of Hübner-H Kft. at the announcement of the investment

Több mint 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi üzemének gyártókapacitását a német autóipari beszállító Hübner-GmbH., melynek eredményeként 125 új munkahely jön létre. Az új gépek beszerzése és a modern gyártótechnológiák bevezetése mellett 2018-tól egy új, negyedik csarnok építése is elkezdődik. A beruházást a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel támogatásban részesítette.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ésik Róbert, a HIPA elnöke

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ésik Róbert, a HIPA elnöke

A műszaki gumitermékeket gyártó német vállalat 20 éve, 1997-ben alapította magyar leányvállalatát, mely piacvezető közúti és vasúti csuklóharmonikák gyártására szakosodott. A most bejelentett fejlesztés megvalósításával a Hübner-H Kft. célja, hogy az alkalmazandó technológia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhessen a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdíthassa 70-80%-os piaci részesedését a járműipari harmonikák gyártásában.

A 3,3 milliárd forintot meghaladó beruházási projekt megvalósítása során 1,8 milliárd Ft értékben szereznek be világszintű technológiai berendezéseket, emellett a technológiai korszerűsítéshez kapcsolódóan a korszerű informatikai hátteret biztosító hardverek és szoftverek is szükségszerűen részét képezik a beruházásnak. Az alkalmazandó technológia ilyen mértékű bővítése pedig nem lenne teljes a munkavállalók létszámának és kvalifikációjának növelése nélkül. A projekt eredményeként és hatására a Hübner-H Kft. 125 fő részére teremt új munkahelyet és létszámát 600-ról 725-re növeli, melyből már 60 főt fel is vettek; a belső és külső képzéseknek köszönhetően pedig jelentős mértékben emelkedik a dolgozók szakmai tudása.

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében felépül majd a negyedik gyártócsarnok is a nyíregyházi telephelyen, amely 8 500 négyzetméter alapterületű lesz és 1,5 milliárd Ft értéket képvisel. Ezzel együtt a működtetési feltételeket biztosító külső infrastrukturális fejlesztések is megvalósulnak.

Oktatási területen kiemelendő, hogy a németországi anyavállalatnál már évtizedek óta jól bevált képzési forma a duális képzés. Ennek előnyeit felismerve 2015-től a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök szakán tanulni kívánó hallgatóknak is lehetőségük van ezt a képzési formát választani a kft.-nél.