A Bosch újgenerációs logisztikai központot alakít ki Hatvanban

A Bosch újgenerációs logisztikai központot alakít ki Hatvanban

Szijjártó Péter a Bosch legújabb beruházásának bejelentésén a Külgazdasági és KülügyminisztériumbanKorszerű logisztikai központot létesít Hatvanban a Bosch. Az új egység a Bosch globális raktározási stratégiáját tükröző közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz, mely 2018-ban nyitja meg kapuit, és ezzel 250 új munkahelyet teremt a régióban. Mindezek mellett a vállalat 6 év alatt 60 millió EUR-val növeli a magyarországi cégektől származó beszerzéseit a HIPA-val való beszállítófejlesztési együttműködés eredményeként.

A most bejelentett beruházás egy közép-kelet-európai minta-projekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén

A most bejelentett beruházás egy közép-kelet-európai minta-projekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, és az elmúlt közel 120 év alatt jelentős vállalatcsoporttá, hazánk legnagyobb külföldi ipari munkaadójává fejlődött. A tíz leányvállalattal rendelkező magyarországi Bosch csoport több mint 14 000 munkatársat foglalkoztat.

A most bejelentett beruházás egy közép-kelet-európai minta-projekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén. A Bosch több mint 800 helyszínt magában foglaló logisztikai hálózatán belül az új hatvani logisztikai központ egy, a Bosch globális raktározási stratégiáját tükröző közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz. A Bosch csoport gyárait és különböző divízióit kiszolgáló központi logisztikai részleg üzemelteti majd a csomópontot. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. A központ egy fedél alá vonja össze a szállítási, raktározási és operatív tevékenységeket. A vállalat a Hatvani Ipari Parkban bérel majd 62 000 négyzetméteres területet az új logisztikai központnak, mely 2018-től kezdi meg működését. A beruházás eredményeként 250 új munkahely jön létre Heves megyében.

A német vállalatok kiemelt szereppel bírnak a magyar gazdaság modernizálásában nemcsak az oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködések terén, hanem azáltal is, hogy lehetőséget biztosítanak a magyar kis és középvállalatok számára a nagy nemzetközi cégek beszállítói hálózatába való bekapcsolódásra. A hatvani beruházás keretében a Bosch vállalta, hogy 2019 és 2025 között 60 millió euróval növeli a magyarországi cégektől származó beszerzéseit a HIPA-val való beszállítói együttműködés eredményeként.

Németország a legnagyobb tőkebefektető Magyarországon, a Németországból származó külföldi közvetlen tőkebefektetések állománya 2014-ben 21,4 milliárd eurót ért el, ami a teljes FDI állomány 26,3%-át jelenti.