A BT a magyar kormány legújabb stratégiai partnere

A BT a magyar kormány legújabb stratégiai partnere

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Kormánya és a BT (British Telecom), Szijjárto Péter KKM Szabó Zoltán Grócz Mária BT

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Kormánya és a BT (British Telecom), a világ egyik vezető kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló nagyvállalata. A 67. megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a vállalat részéről Szabó Zoltán, a BT hazánkban működő Regionális Szolgáltató Központjának ügyvezetője írta alá Budapesten. A vállalat Magyarországon működő Regionális Szolgáltató Központját a közelmúltban hazai és európai díjakkal is jutalmazták.

A BT 1999 óta van jelen Magyarországon. A vállalat budapesti és debreceni irodáiban dolgozó szakemberek 15 országban, 18 különböző nyelven nyújtanak széleskörű szolgáltatást a BT leányvállalatai, üzleti partnerei, valamint több mint 3000 multinacionális szervezet számára. A szolgáltató központ tevékenységei között szerepel az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a humánerőforrás-menedzsment és üzleti adminisztráció, valamint a hálózati és IT megoldások tervezése, fejlesztése, implementálása és üzemeltetése is.

A BT elkötelezett a magyarországi működés és a további bővítések mellett, amit jól jelez, hogy a vállalat az elmúlt két évben megduplázta hazai alkalmazottainak számát: a szolgáltató központ dolgozóinak létszáma így elérte Magyarországon a 2000 főt. A munkavállalók 92 százaléka magyar, 85 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, többségük legalább két idegen nyelven beszél felsőfokon, átlagéletkoruk pedig 32 év.

Magyarország legjobb szolgáltató központjának járó kiválósági díjat, Szijjárto Péter KKM Szabó Zoltán Grócz Mária BT

Magyarország legjobb szolgáltató központjának járó kiválósági díjat, Szijjárto Péter KKM Szabó Zoltán Grócz Mária BT

2015-ben a BT Regionális Szolgáltató Központja nyerte el a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által odaítélt, Magyarország legjobb szolgáltató központjának járó kiválósági díjat, majd 2016 februárjában a negyedik CEE Shared Services and Outsourcing díjkiosztó gálán a kelet-közép-európai régió legjobb szolgáltató központjának választották.

Az üzleti szolgáltató (SSC) szektor egyre növekvő magyarországi jelentősége a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által kezelt beruházási projektekben is megmutatkozik: 2015-ben a 67 pozitív befektetési döntés közül 12 az SSC szektorból került ki, ezzel az ágazat a második helyen végzett a járműipar után. Az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve az SSC szektor 17%-os részaránnyal, több mint 2200 új munkahellyel szintén a 2. helyet foglalta el.

A HIPA adatbázisa szerint jelenleg közel 90 vállalat több mint 100 aktív szolgáltató központtal rendelkezik hazánkban, összesen mintegy 40 000 munkavállalót foglalkoztatva. A több mint két évtizedes tapasztalatoknak köszönhetően Magyarország mára érett, jól bevált lokációnak számít, ahová a projektek többsége Nyugat-Európából és az USA-ból érkezik.

A stratégiai partnerségi program célja a hazánkban letelepült vállalatok befektetéseinek ösztönzése, a foglalkoztatottak számának növelése, a magasabb hozzáadott értékű termelés megvalósítása, a vállalatok bekapcsolódása a szakképzésbe, valamint a hazai beszállítókkal szorosabb kapcsolat kiépítése. A magyar kormány stratégiai partnerei több mint 200 000 embernek adnak munkát, és jelenleg közel 15 000 fővel foglalkoztatnak több munkavállalót, mint a stratégiai megállapodások megkötésének időpontjában. A stratégiai partnerek hazai beszállítói aránya az aláírás óta átlagosan 4%-kal növekedett.