A Leier továbbra is Magyarországban látja a fejlődés lehetőségét

A Leier továbbra is Magyarországban látja a fejlődés lehetőségét

Komlós Andor, ügyvezető a beruházás bejelentésén

Világszínvonalú technológiai és logisztikai fejlesztések kezdődnek a Leier kilenc magyarországi telephelyéből hatot érintő, több mint 7 milliárd forint értékű beruházásával, ami egyben 101 új munkahely teremtését is jelenti. A vállalat célja nemcsak a gyártás modernizálása, hanem az egyre fejlettebb építőanyagok előállítása is. A beruházást a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel támogatásban részesítette.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A legnagyobb fejlesztés a jánossomorjai üzemben történik, ahol úgynevezett előregyártott kéregfalakat, kéregfödémeket, valamint egy sor olyan betonelemet gyártanak, amelyek az építkezésekre kiszállítva könnyedén beépíthetők. Ezekkel az elemekkel hatékonyan kiválthatók a mostanra már elavulttá vált lassú és munkaerő igényes helyszíni építési technikák. Megrendelőik igénye szerint fal és födém elemeik már olyan készültségi fokban érkeznek az építkezésre, amely az egyéb szakipari munkák elvégzését is felgyorsítja.

A jánossomorjai egység gyártókapacitásának növelése mellett Mátraderecskén új csarnok épül és gépbeszerzés valósul meg, Hajdúszoboszlón, Devecseren, Győrben és Pécsen gyártóberendezés beszerzéssel bővít a vállalat. A fejlesztések a piaci lehetőségek kihasználását, a vevői igények kielégítését és a komplexebb szolgáltatás nyújtását eredményezik, emellett a csúcstechnológiás gépek telepítése még színvonalasabb munkakörülményeket teremt majd.

A vállalat több mint 30 éve jelen van hazánkban és mára a magyar építőanyaggyártás piacvezetőjévé vált. A Leier Magyarországon a 25 milliárd forintos éves forgalom, az ezer fős munkavállalói létszám és a milliárdos fejlesztések ellenére is egy hagyományos családi vállalkozás maradt; az alapító unokái a tulajdonosi feladatokból egyre nagyobb részt vállalnak, mindemellett pedig kiválóan megtanultak magyarul. Emellett a vállalat Magyarországon realizált nyereségét mindig újra hazánkban fekteti be: 2016-ban több mint 7,7 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra.

A Leier nagy hangsúlyt fektet az építőipari szakemberekkel való kapcsolattartásra is, ezért évente képzéseket szerveznek az új típusú építőelemekről és technológiákról több ezer tervező, kivitelező és diák számára.