A svéd Nolato Csoport történetének egyik legnagyobb beruházását hajtja végre - VIDEÓRIPORT

A svéd Nolato Csoport történetének egyik legnagyobb beruházását hajtja végre - VIDEÓRIPORT

nolatoA higiéniai és orvostechnológiai termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. közel 7,7 milliárd forint összköltségű fejlesztéssel több, mint másfélszeresére növeli gyártó és raktározó területét, valamint folytatja gyártó berendezéseinek további fejlesztését. A komplex projekt a meglévő munkahelyek megtartása mellett 2024 végéig valósul meg.

A Nolato csoport anyacégét 1938-ban alapították fröccsöntött gumialkatrészek, termékek gyártására. A cégcsoport ma a műanyag és szilikon fröccsöntési ágazatok egyik high-end szereplője, a klasszikus ipari műanyagokon túl az autóiparban, a mobiltelefon-ágazatban és az egészségügyi területen van jelen, sok saját szabadalom tulajdonosa.

A Nolato Magyarország Kft. 2000-ben vált a svéd érdekeltségű Nolato-csoport tagjává. A mosonmagyaróvári gyár a társaság Kínán kívüli legnagyobb üzeme. A magyar leányvállalat az elmúlt évtizedben szinte kétévente bővítette termelő területét, emellett gyártási technológiáját is állandóan fejleszti. A cég által gyártott termékek iránt a járványveszély miatt jelentősen nőtt a kereslet, ezért 2020-ban gyártókapacitásának teljes kihasználásával dolgozott.

A társaság most fennállása legnagyobb bővítése mellett döntött, mely fejlesztés magában foglal egy új épületet és annak infrastruktúráját, valamint gyártógépek és laboratóriumi berendezések vásárlását. A közel 8000 négyzetméter alapterületű épület várhatóan 2022 első negyedévében készül el, az új gépek egy része viszont a cég jelenleg is meglévő gyártó csarnokainkban már 2021 második felében munkába áll.

A Nolato Magyarország beruházására a meglévő termékek kapacitásbővítése és új termékek bevezetése miatt van szükség, mellyel a cégcsoport vevőinek földrajzi terjeszkedését szolgálja ki. A magas hozzáadott értékű, jelentős fejlesztő munkát igénylő termékek minden eddiginél nagyobb mennyiségben történő előállítását a jól képzett munkaerő megléte biztosítja.