Átadták a BP új központját Szegeden

Átadták a BP új központját Szegeden

Brian Puffer, Magyar Levente, Richard Hookway, Botka László, Knezevics Viktor

Globális üzleti szolgáltató központjának (Global Business Services – GBS) második magyarországi irodáját avatta fel a BP. A budapesti központtal összhangban működő új irodában jelenleg 274-en dolgoznak, de a bővítési projekt 2020-as lezárultáig összesen 500, magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet hoz létre a csongrádi megyeszékhelyen. A BP választása a jó infrastruktúra, a kiváló az egyetem, valamint a sok tehetséges fiatal miatt esett Szegedre.

Az egykori ruhagyár épületében kialakított új irodában jelenleg 274-en dolgoznak

Az egykori ruhagyár épületében kialakított új irodában jelenleg 274-en dolgoznak

A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti GBS Europe üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. Az 1700 fős csapat 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél folyékonyan. A cég szolgáltatóközpontja pénzügyi, beszerzési, munkaügyi, vevőszolgálati és IT területen támogatja a globális vállalatcsoport működését.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes beszédében hangsúlyozta: az egykori ruhagyár épületének felújításával megvalósult beruházás szimbolizálja azt a gazdaságtörténeti utat, melyet az ország bejárt az elmúlt száz évben. Az épületet a magyar ipar egyik virágkorában emelték, most pedig a világ egyik vezető vállalkozása tette fontos központjává.

A beruházás átadásán Richard Hookway, a BP GBS és IT ügyvezető igazgatója elmondta: az új szolgáltatóközpont megnyitásával a foglalkoztatottak létszámát tekintve Magyarország a BP számára az öt legfontosabb ország, Szeged pedig a tíz legjelentősebb város közé került.