Átadták a világ vezető vulkanizáló-formákat gyártó vállalatának európai központját Székesfehérváron

Átadták a világ vezető vulkanizáló-formákat gyártó vállalatának európai központját Székesfehérváron

Ünnepélyes keretek között átadta európai gyártó- és szolgáltató központját a Himile Székesfehérváron. A világ legnagyobb vulkanizáló formákat gyártó vállalata a vezető abroncsgyártókkal együttműködve a partnerek egyedi igényeire szabva fejleszti termékeit, beszállítója lényegében az összes nagy gumiabroncsgyártónak, mint például a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Michelin és a Pirelli. A Himile elmondása szerint a befektetési döntésénél nagy szerepet játszott a Magyarországon rendelkezésre álló fejlett beszállítói hálózat, valamint a kiemelkedő logisztikai lehetőségek.

1995-ös alapítása óta a kínai Himile Group nemzetközi vállalatcsoporttá nőtte ki magát, és három fő ágazatban érdekelt: elsősorban gumiabroncsok, gépipari berendezések, valamint olaj- és gázipari berendezések gyártásával foglalkoznak. A gumifeldolgozó gépek előállítása mellett a cég foglalkozik turbinaalkatrészek, nyomástartó tartályok, olaj- és gázipari berendezések, vasúti szállítórendszerek részegységeinek és gumiköpeny-szelepek magjainak előállításával is.

A Magyarországon európai központját létesítő Himile Science and Technology a gumiabroncsok vulkanizáló-formáinak legnagyobb gyártója a világon: 20 000 darabos kapacitása a világon gyártott ilyen termékek egyötöde, a kínai exportkapacitásnak pedig a kétharmada ezen a területen. A világ mind a 10 legjelentősebb gumigyártója részére szállítanak prémium minőségű vulkanizáló-formákat.

A beruházás a Himile számára fontos stratégiai lépés, hiszen ezentúl a teljes európai piacot és prémium abroncsgyártó partnereit már közvetlenül a kontinensről ki tudja szolgálni, nem csak kínai gyártóközpontjából. A vállalat várakozásai szerint a gumiabroncsformák alkatrészeinek gyártáskapacitása folyamatosan nőni fog, bővül a gyártott termékek skálája is, illetve a vállalat más üzleti szektorai is megjelennek Európában, miközben végig Magyarország lesz működésének fő központja.

A beruházás most lezárult 1,4 milliárd forint értékű első ütemét hamarosan további fejlesztések követhetik: a Himile terveiben többmilliárd forintos bővítések szerepelnek már a következő évekre vonatkozóan. Ezt támasztja alá, hogy az üzem jelenlegi 3100 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméteresre bővíthető, valamint a jelenlegi 50 fős dolgozói létszám a folyamatos felvétel és képzés eredményeként a következő 3-5 évben fokozatosan növekedni fog, és meghaladhatja a 200 főt.