Átadták a Xellia új gyógyszerlaboratóriumát Budapesten

Átadták a Xellia új gyógyszerlaboratóriumát Budapesten

Xellia kiválósági központjaként minden gyáregység által gyártott hatóanyag tesztelő központjaként működik majd

Lezárult a Xellia Pharmaceuticals legújabb fejlesztése a dán gyógyszergyártó kőbányai telephelyén. A 11 millió euró, azaz mintegy 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés keretében felépült laboratórium a Xellia kiválósági központjaként minden gyáregység által gyártott hatóanyag tesztelő központjaként működik majd, és így fontos szerepet játszik a dán gyógyszergyártó globális működési stratégiájában. A bővítés eredményeként eddig több mint 40 új munkahely jött létre, a folyamatban lévő munkaerő felvétellel pedig a Xellia 2019-re 80 főre növelné a központosított laboratóriumi szolgáltatások működtetésében résztvevő csapat létszámát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A súlyos és életveszélyes fertőzések kezelésére használt szerek gyártására szakosodott, koppenhágai központú Xellia Pharmaceuticals több mint 100 éves tapasztalatával a gyógyszeripar egyik vezető fejlesztője, gyártója és szállítója. A vállalat több mint 70 országban, mintegy 500 partnerrel áll kapcsolatban az egészségügyi szektorban. Jelenleg mintegy 1200 főt foglalkoztatnak Dániában, Magyarországon, az Egyesült Államokban, és Kínában található üzemeltetési és gyártóegységeikben.

Az új, mintegy 3000 m2 alapterületű létesítmény a Xellia jelenleg 200 főt foglalkoztató, gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzeme mellett épült fel. A laboratórium-komplexumban – ahol a legkorszerűbb mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumokat hoztak létre – végzik majd a világon előállított összes Xellia gyógyszer végső ellenőrzését és tesztelését. A Xellia gyógyszeripari termékek piacra kerülésére a végső igent magyar mérnökök, gyógyszerészek és mikrobiológusok mondják ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Carl-Ake Carlsson vezéigazgató, és Németh Zsolt ügyvezető igazgató

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Carl-Ake Carlsson vezéigazgató, és Németh Zsolt ügyvezető igazgató

Carl-Ake Carlsson, a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: a vállalat elkötelezett a magas színvonalú munka és a kiváló termékek előállítása mellett, aminek biztosítéka a magyar munkatársak hozzáértése. Elmondása szerint a vállalat vezetése további K+F tevékenységek Magyarországra telepítését is fontolgatja.