Átadták az M-Flexilog új nyomdaüzemét Békéscsabán

Átadták az M-Flexilog új nyomdaüzemét Békéscsabán

Johannes Michael Warenka, a Marzek Group elnöke

A zöldmezős beruházás keretében felépített 8500 négyzetméter alapterületű, flexibilis csomagolóanyagokat előállító új üzem M-Flexilog Kft. néven elkezdte működését Békéscsabán. A 120 új munkahelyet teremtő és 3,3 millió forint értékű beruházáshoz a kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) – közreműködésével egyedi kormánydöntésen alapuló készpénztámogatást nyújtott.

A Magyarországon 2005 óta jelen lévő osztrák családi tulajdonban álló Marzek Group az európai csomagolóanyag-gyártás egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt 12 éves magyar piaci jelenlét alatt 205 új munkahelyet teremtett és 300 fő feletti foglalkoztatóként, 5 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat a Marzek Kner Packaging Kft. tevékenységi keretein belül, Békéscsabán. A vállalat a régió legnagyobb és legrégebbi munkáltatójának számít.

Jelen beruházás magában foglal egy automatizált magasraktárat is, mely 8000 raklapnyi áru tárolására alkalmas, valamint nagy teljesítményű gépsorok beszerzésére is sor került. A társaság a projektnek köszönhetően több termékcsoporttal szélesíti termékpalettáját, melyeket a piaci igényeknek maximálisan megfelelő, legmagasabb színvonalon állít elő. Az újonnan létrehozott üzem gyártókapacitását évi 40 millió négyzetméternyi csomagolóanyag gyártására tervezik. A terveik szerint az export aránya az árbevételen belül eléri a 70 százalékot.

Ausztria a 4. legjelentősebb befektető Magyarországon az országban jelenlévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. A Marzek-Kner-csoport Békéscsabán a második üzemét építette fel, a mostani beruházás nélkül eddig 5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket.