Átadták az NHK Spring legújabb üzemét Tatán

Átadták az NHK Spring legújabb üzemét Tatán

Magyar Levente

A tatai ipari parkban létesített új, 100 munkahelyet teremtő gyártóegységet a japán autóipari óriás, az NHK Spring, a világ egyik vezető rugógyártója és komplex autóipari beszállítója. A vállalat hosszú távon kíván tervezni a hazai munkaerő szakmai tudására. A japán cég a stratégiai földrajzi elhelyezkedés és a jó megközelíthetőség miatt választotta Magyarországot.

Az NHK Spring 1939 óta van jelen a nemzetközi piacon, alkalmazottainak száma mára meghaladja a 20 ezret világszinten. A 2014-es adatok szerint a társaság törzstőkéje 17 milliárd jen (közel 126 millió euró), árbevétele 570 milliárd jen (4,2 milliárd euró) volt.

NHK Spring Hungary Kft terméke

NHK Spring Hungary Kft terméke

A vállalat termékeit az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető rendszerek, a parkolóház-rendszerek, valamint a számítástechnikai alkatrészek alkotják. Jelenleg az NHK Spring a világ egyik vezető gépjárműgyártáshoz kapcsolódó rugógyártója, valamint komplex autóipari beszállítója. A 100 új munkahelyet biztosító üzemben a megnövekedett európai megrendeléseknek köszönhetően 2020-ra 3,5 millió darab autórugó és 1,2 millió stabilizátor gyártását tervezik.

Gyártócella - NHK Spring Hungary

Gyártócella - NHK Spring Hungary

Magyar Levente gazdaságdiplomáciért felelős államtitkár elmondta: beruházás értéke 11 milliárd forint, amelyhez a magyar állam 886 millió forintos támogatást nyújtott, a társaság az első ütemben 100 embernek biztosít munkát. Hozzátette, hogy személyesen találkozott másfél évvel ezelőtt Tokióban a NHK vezetésével és ezt követően választották Magyarországot.