Budapesten létesít innovációs központot a világ legnagyobb pénzügyi alapkezelője

Budapesten létesít innovációs központot a világ legnagyobb pénzügyi alapkezelője

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésénA New York-i székhelyű BlackRock Budapesten hozza létre legújabb egységét, amely innovációs és technológiai központként fog működni. A vállalat hosszú távon tervez Magyarországon, és már 2017 végére meghatározó jelenléttel szeretne rendelkezni Budapesten, ennek érdekében a munkaerő toborzását és képzését hamarosan megkezdik.

A BlackRockot 1988-ban alapították a Blackstone Group égisze alatt, mindössze nyolc fővel. A vállalat napjainkra a világ vezető vagyonkezelőjévé vált, 1999 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. A világszerte 13 000 főt foglalkoztató cég innovatív technológiai megoldásokat alkalmazva nyújt vagyon- és kockázatkezelési szolgáltatásokat mind vállalati, mind egyéni ügyfelei részére.

Patrick Olson, a BlackRock EMEA régiójának igazgatója

Patrick Olson, a BlackRock EMEA régiójának igazgatója

„Budapest minden szempontból a legideálisabb választás cégünk számára: a világszinten jegyzett felsőoktatási intézményekkel bíró város biztosítja számunkra a természettudományi, műszaki és informatikai területen kimagaslóan képzett szakembereket, ezzel támogatva a célkitűzésünket, miszerint a BlackRock Budapest a cég hálózatának kulcseleme legyen Európában" – mondta Patrick Olson, a BlackRock EMEA régiójának igazgatója.

A város által kínált életszínvonal, a fejlett infrastruktúra mellett jelentős szerepet játszott a cég döntésében a kormányzat és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a projekttel kapcsolatban mutatott elkötelezettsége.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke a beruházás kapcsán hozzátette: a tipikusan magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremtő üzleti szolgáltató szektor kiemelkedő új szereplője lesz a BlackRock központja Budapesten, bővítve azon beruházók körét, melyek globális fejlesztési és innovációs tevékenységet látnak el hazánkból. A BlackRock új központja nemcsak az egyetemről kikerülő fiataloknak, de a külföldön dolgozó magyaroknak is alternatíva hosszú távú karrierlehetőségre.

Az Amerikai Egyesült Államok a második legjelentősebb, Európán kívül a legnagyobb befektető Magyarországon az országban jelen lévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. Az amerikai relációból származó vállalatok több mint 100 000 embernek adnak munkát.