Budapesten létesít szolgáltató központot a FrieslandCampina

Budapesten létesít szolgáltató központot a FrieslandCampina

Roel van Neerbos, a Royal FrieslandCampina EMEA üzletágának vezetője

Hollandia és Malajzia után Magyarországon hozza létre harmadik szolgáltató központját a FrieslandCampina. A budapesti pénzügyi központ 150 fős csapata a holland tejipari óriásvállalat európai, közel-keleti és afrikai működését fogja támogatni. A beruházási döntésnél hazánk mellett szólt az ideális földrajzi elhelyezkedés, valamint a magasan kvalifikált és megfelelő nyelvtudással rendelkező szakemberkínálat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A FrieslandCampina Hungária ZRt. a Pöttyös, a Milli, az Oké, a Landliebe és a Frico márkákhoz tartozó tejtermékek gyártója, illetve forgalmazója. Jogelődjei révén évtizedek óta meghatározó szereplője a magyar élelmiszeriparnak. Jelenleg közel ötszáz embert foglalkoztat, termékválasztékába mintegy 120 féle élelmiszer tartozik. Az értékesített termékek 80% százaléka hagyományosan belföldön készül a cég mátészalkai üzemében, ahol többek közt a friss túróból készülő Pöttyös termékek és a magas hozzáadott értékű Milli termékcsalád, valamint egyes Oké! márkájú termékek fejlesztése és gyártása folyik. A FrieslandCampina Hungária negyvenöt hazai tejtermelő gazdasággal áll hosszú távú szerződéses kapcsolatban, hazai beszállító partnereinek száma pedig megközelíti az ötszázat.

Roel van Neerbos, a Royal FrieslandCampina EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) üzletágának vezetője szerint Magyarország ideális földrajzi elhelyezkedése, a magasan kvalifikált és megfelelő nyelvtudással rendelkező szakemberkínálata, valamint a FrieslandCampina évtizedekre visszanyúló erős helyi jelenléte bizakodóvá teszi a jövőt illetően. Beszédében megköszönte a kormányzat elkötelezettségét, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatását. Hozzátette: középtávon további lehetőségeket keresnek hazánkban, ugyanakkor a magyar hatóságok támogató hozzáállását is kulcsfontosságúnak tartja.