Debrecenben létesít üzleti szolgáltató központot az amerikai Flowserve

Debrecenben létesít üzleti szolgáltató központot az amerikai Flowserve

A texasi központú Flowserve ipari és szolgáltató vállalat Debrecenben nyit üzleti szolgáltató (SSC) központot. A vállalat a közel 4,3 milliárd forintos beruházás lezárultával 10 nyelven nyújt majd pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat az észak-amerikai és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) régió 20 országa számára. Az újonnan létesülő mintegy 400 munkahelyre az egyetemről kikerülő diplomás fiatalok közül toboroznak munkatársakat.

A Flowserve 1997-ben jött létre a BW/IP és a Durco International vállalatok egyesülése révén. A vállalat ipari szivattyúk, ipari szerelvények, szabályozó szelepek, nukleáris szelepek, precíziós mechanikus tömítések rendszereinek megtervezésével és előállításával foglalkozik, továbbá különböző kapcsolódó menedzsment-szolgáltatásokat nyújt, elsősorban a feldolgozóipar számára. A texasi központú társaság 18 000 főt foglalkoztat a világ 50 országában, ügyfeleik pedig több mint 70 országból veszik igénybe a cég által kínált termékeket, szolgáltatásokat.

A Flowserve Debrecenben megvalósuló beruházása több mint 4,3 milliárd forint értékű és 404 új munkahelyet teremt a következő 3-5 éves periódusban, melyhez egyedi kormánydöntés alapján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével mintegy 1,5 milliárd forintos támogatást nyújt a magyar kormány. Az újonnan létrehozandó pénzügyi szolgáltató központ 10 nyelven nyújt majd pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat az észak-amerikai és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) régió 20 országa számára, többségében az egyetemről kikerülő, pályakezdő munkatársakra alapozva.

Az üzleti szolgáltató (SSC) szektor a hazai gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. 2015-ben a járműipart követően ebből az ágazatból került ki a legtöbb pozitív projekt: a HIPA által kezelt 67 pozitív befektetési döntés közül 12 az SSC szektort érinti, ezzel a második helyen végzett a járműipar után. Az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve az ágazat 17%-os részaránnyal, több mint 2200 új munkahellyel szintén a 2. helyet foglalta el.

Jelenleg Magyarországon az SSC szektorban több mint 90 vállalat működik, melyek több mint 37 ezer főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó (1980 és 1999 között született), nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. Ezen munkavállalók rendszerint az átlagosnál magasabb fizetéssel, sok esetben kiemelt szellemi hozzáadott értéket hoznak létre.