Egy lépéssel közelebb Európa legnagyobb víztisztító membrángyárának megvalósulása Oroszlányban

Egy lépéssel közelebb Európa legnagyobb víztisztító membrángyárának megvalósulása Oroszlányban

suez

Szerkezetkészek az új épületek és az új gyártógépek elkészítése is a tervek szerint halad a francia SUEZ cégcsoport oroszlányi telephelyén, ahol a közel 30 millió eurós beruházás előrehaladását ünnepelték. A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. víztisztító membrán gyártókapacitás bővítésére és raktár létrehozására irányuló projektjének célja a legnagyobb európai víztisztító membrán-gyártó létesítmény létrehozása.

A párizsi székhelyű, világszerte 450.000 ügyfelet kiszolgáló SUEZ cégcsoport a világ egyik legjelentősebb ipari vízkezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalata. Kizárólag Magyarországon gyárt víztisztító membránokat, amelyek lakossági felhasználásra és ipari alkalmazásra egyaránt készülnek, és a vízkezelő berendezések piacának egyik legdinamikusabban fejlődő szegmensét képezik. A technológia alkalmas víz és szennyvíz kiterjedt szűrésére és fertőtlenítésére, ezáltal kulcsfontosságú a globális ivóvízhelyzet kezelése szempontjából.

A 30%-os kapacitásbővítést eredményező és 85 munkahelyet létrehozó beruházás része egy új könnyűszerkezetes raktár kialakítása, emellett pedig a cég saját szennyvíztisztító telepét szintén bővítik.

A társaság a gyártási tevékenységen túl egy harminc vegyészből álló kutatás-fejlesztési központot is működtet Oroszlányban és Tatabányán. A vállalat elkötelezett abban, hogy magas hozzáadott értékű tevékenységeket telepítsen Magyarországra.