Egyetértési megállapodást írt alá a HIPA és a Lidl

Egyetértési megállapodást írt alá a HIPA és a Lidl

Egyetértési megállapodás, Ésik róbert HIPA, Grósz Jenő Lidl

A stratégiai együttműködés további erősítése érdekében egyetértési nyilatkozatot írt alá Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, valamint Grósz Jenő és Kassai Csaba, a Lidl Magyarország ügyvezetői. A létrejövő partnerség értelmében a HIPA a rendelkezésre álló eszközökkel segíti a vállalat munkahely-teremtési, beszállító-fejlesztési és beruházási programjait, míg az áruházlánc törekedni fog arra, hogy aktív szerepvállalásával továbbra is hozzájáruljon a magyar gazdaság tartós növekedéséhez.

A több mint 4000 főt foglalkoztató Lidl Magyarország a hazai kereskedelmi szektor meghatározó szereplője. A vállalat stratégiai fontossággal kezeli a hazai vállalkozások segítését, ezért 2013-ban elindította a magyar vállalkozásokat támogató beszállítói programját. A kezdeményezés eredményeként több mint 40%-kal, közel 400-ra emelkedett a Lidl magyarországi partnereinek száma. A vállalat idén a szektorban a legnagyobb mértékű, 20%-os béremelést hajtott végre minden fizikai dolgozójára kiterjedően, illetve további 1,2 milliárd forintot különített el 2016 második felére bérkompenzáció céljából.

Az egyetértési nyilatkozattal a két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését, így a német áruházlánc bővítési, munkahely-teremtési és beszállító fejlesztési tervei és programjai a HIPA segítségével új lendületet vehetnek, ezáltal még nagyobb arányban hozzájárulva a magyar nemzetgazdaság teljesítményéhez.