Elkészült a Samvardhana Motherson csoport újabb magyarországi beruházása - VIDEÓRIPORT

Elkészült a Samvardhana Motherson csoport újabb magyarországi beruházása - VIDEÓRIPORT

Elkészült a Samvardhana Motherson csoport újabb magyarországi beruházása

Átadták a Samvardhana Motherson Group-hoz (SMG) tartozó MATE új gyártóegységét Túrkevén. Az indiai vállalat legújabb, műanyag fröccsöntött alkatrészekre specializálódott 12 000 négyzetméter alapterületű egysége mintegy 5 milliárd forint értékű beruházás keretében épült meg, és 100 új munkahelyet hoz létre.

Az 1975-ben alapított Samvardhana Motherson Group (SMG) egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, teljes körű szolgáltatást nyújtva a designtól egészen a prototípus legyártásáig, öntvényezésig és összeszerelésig. Az SMG üzleti portfóliója járműipari termékek széles körét öleli fel, így minden nagy autógyártó számára szállít külső és belső elemeket és rendszereket. Emellett teljes körű informatikai szolgáltatásokat (IT) és tervező mérnökségi szolgáltatásokat is nyújt különféle ipari szegmensek részére, sőt már repülőgép-ipari termékeket is szállít. A kiterjedt tevékenységi körrel és portfólióval rendelkező vállalat 37 országban 230 érdekeltségen keresztül több mint 106 000 embert foglalkoztatnak.

Az indiai vállalatcsoport Magyarországon is számos érdekeltséggel rendelkezik, a mostani üzem már a hatodik gyártóegység hazánkban. Az SMR Hungary mára a világ egyik legnagyobb visszapillantó tükör gyárává fejlődött: három gyártóegysége és logisztikai központja segítségével évente több mint 8 millió garnitúra külső tükröt szállít többek között az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, az Opel, a Porsche, a Kia, valamint a Ford és Jaguar Land Rover különböző típusaihoz. A Samvardhana Motherson Peguform (SMP) Kecskeméten gyárt lökhárítókat európai partnerei számára, míg az MATE Túrkevén műanyag autóalkatrészekkel és berendezésekkel foglalkozik.

A most átadott beruházás keretében a MATE fröccsöntő üzemmel és szereldével bővült. A mintegy 5 milliárd forint értékű fejlesztéssel 100 új, műanyag alkatrészek gyártására specializálódott munkahely is létrejön. A cégcsoport termékeinek magas minőségét, megbízhatóságát jól mutatja, hogy megtalálhatóak többek között a Honda, a Volvo, a Nissan, a Volkswagen és a Suzuki gépjárműiben is.