Fejlesztésbe kezd a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója Biatorbágyon

Fejlesztésbe kezd a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója Biatorbágyon

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárA gabonatárolás és állattenyésztés gépesítésében világviszonylatban vezető szerepet betöltő GSI jelentős fejlesztésbe kezd biatorbágyi telephelyén. Az ingatlan-beruházással együtt 5,3 milliárd forint összköltségvetésű projekt keretében a vállalat 2,3 milliárd forint értékben modern gépeket és berendezéseket szerez be, illetve a következő évek során megduplázza jelenlegi létszámát. A gyártási tevékenység mellett az itt készülő termékek teljes körű mérnöki tervezése és fejlesztése is a magyarországi gyárban történik majd. A beruházást a Magyar Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította.

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

Az egyesült államokbeli AGCO csoport termékei és szolgáltatásai a teljes mezőgazdasági termékportfóliót lefedik. Székhelye a Georgia állambeli Duluthban található, foglalkoztatottjainak létszáma megközelíti a 20 000 főt. Világszerte 140 országban van jelen összesen mintegy 3000 kereskedéssel, melynek köszönhetően egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalatainak. Az AGCO Hungary közel 90 fős budapesti IT Development Központja a teljes vállalatcsoport számára nyújt IT támogatást, elősegítve a vállalat zökkenőmentes működését világszerte.

Az AGCO csoporthoz tartozó GSI a világ legnagyobb gabonatárolókra és állattenyésztés gépesítésére szakosodott gyártója. Gabona üzletága teljes körű megoldásokat kínál a mezőgazdaság szereplői számára gabonatároló, anyagmozgató, szárító berendezések terén a legkisebb családi gazdaságoktól a legnagyobb termelőkön át a legmeghatározóbb kereskedő és feldolgozó vállalatokig.

Magyarországon a GSI Csoport helyi leányvállalata 2013 óta tölti be az Európa, Közel-Kelet és FÁK-országok régióközpontjának szerepét. A GSI Hungary Kft. gabonatároló és kondiciónáló, valamint anyagmozgató berendezések gyártásával és regionális forgalmazásával foglalkozik. A vállalat – felismerve a magyarországi gyártás kiemelkedő hatékonyságát – úgy döntött, hogy újabb, technológiailag összetettebb termékcsoport gyártását is megkezdi hazánkban, melytől további jelentős bővülést vár a régióban. A gyártási tevékenység mellett – amely különböző CNC lemezmegmunkálásokból, hegesztésből és nagy bonyolultságú összeszerelésből áll – az itt elkészült termékek teljes körű mérnöki tervezése (K+F tevékenysége) is a magyarországi gyárban történik. A jelenleg foglalkoztatott több mint 100 fő 75%-a magasan képzett szakember, és a következő években további jelentős létszámbővülés várható.

A beruházás eredményeképpen a létrejövő kapacitások hosszú távon támogatják a GSI növekedési terveit Európában, Afrikában és Ázsiában is. A mostani beruházás az egyik legnagyobb a teljes GSI cégcsoporton belül is, amely mutatja a társaság elkötelezettségét Magyarország iránt.