Idén másodszor is elindul a HIPA Tőkeakadémia - Jelentkezési lap

Idén másodszor is elindul a HIPA Tőkeakadémia - Jelentkezési lap

A nagy sikerrel zárult tavaszi képzés után 2016 őszén is elindítja Tőkeakadémia elnevezésű kurzusát a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). Az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő tréning fókuszában ezúttal is a kkv-k forrásbevonási lehetőségei állnak, melynek elméleti és gyakorlati módszereit az ügynökség munkatársai, valamint az üzleti világban edződött szakmai előadók ismertetik a részt vevő vállalkozásvezetőkkel.

Az EXIM előadója egy korábbi Tőkeakadémia képzésen

A külföldi működőtőke befektetések (FDI) ösztönzése mellett a HIPA kiemelt feladata az üzletfejlesztés, az ígéretes magyar beruházási projektek, ötletek kiajánlása hazai és külföldi pénzügyi befektetők számára.

Az ügynökség Beruházási Projektek Osztályának célja, hogy sikeres együttműködéseket teremtsen a magyar vállalkozások és a pénzügyi, illetve szakmai befektetők között. Az általuk szervezett Tőkeakadémián hazai és nemzetközi előadók és gyakorlatorientált tréningek várják a jelentkezőket, akik közül többen már visszatérő vendégek az évente kétszer megrendezésre kerülő tréningeken.

A 2016 őszi Tőkeakadméiára Diogo Alves, portugál származású, a startupok világában elismert üzletembert is sikerül megnyerni előadónak. A szakember karrierjét stratégiai tanácsadóként kezdte, ma pedig Portugália legnagyobb tőkealapjának dolgozik vezető befektetési tanácsadóként, továbbá számos startup és akcelerátor központ mentora és tagja. Emellett a „German Federal Association of Sustainability" nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója is.

A két modulra bontott program első felének témái a tőkebevonási alapok, az állami tőkebefektetési lehetőségek, az üzleti tervezés és prezentáció, valamint a HIPA által a hazai kkv szektornak nyújtott szolgáltatások bemutatása. A második blokkban a résztvevők többek között megismerkedhetnek a tőkebevonási folyamat részleteivel, a beruházási célzatú hazai és uniós forráslehetőségekkel, illetve az exit-stratégia fontosságával. Az elméleti tudás gyakorlatba való átültetését mindkét modul esetében esettanulmányok és a trénerek által vezetett workshopok segítik.

Csoportkép a 2016 tavaszi képzés résztvevőivel és a programfelelős Holly Sárával

Csoportkép a 2016 tavaszi képzés résztvevőivel és a programfelelős Holly Sárával

„A tréning minden vállalkozásnak elengedhetetlenül fontos információkat nyújt a tőkebevonás folyamatának részletei, előnyei/hátrányai, gyakorlati tudnivalói kapcsán. Ezek ismerete nélkül nem is érdemes belevágni üzleti koncepció kidolgozásába. Minden kkv-nak javaslom a részvételt!"


Balázs Tibor, ügyvezető igazgató, Seed Alapítvány

Részletes program és jelentkezés:
Holly Sára programfelelős
+36 20 218 0697
sara.holly@hipa.hu

A jelentkezési lap letölthető IDE kattintva, a részletes program IDE kattintva elérhető.
A jelentkezési határidő november 7.