Letették az Infineon új egységének alapkövét Cegléden - VIDEÓRIPORT

Letették az Infineon új egységének alapkövét Cegléden - VIDEÓRIPORT

Letették az Infineon új egységének alapkövét Cegléden

Eddigi legnagyobb fejlesztésbe kezdett az Infineon Cegléden: a német vállalat legújabb beruházásával mintegy 100 millió euró értékben épít újabb magyar gyártóegységet. Az új üzemben elektromos és hibrid hajtású gépjárművek invertereihez készülnek majd félvezető modulok, 275 új munkahelyet létrehozva a következő években.

A több mint 40 000 főt foglalkoztató, müncheni székhelyű Infineon Technologies AG az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában tölt be piacvezető szerepet. Az Infineon a Föld hat földrészén összesen 134 országban van jelen, több mint 40 000 embernek munkát adva. A német vállalat komoly hangsúly fektet vezető szerepének megőrzésére, ezért világszerte 35 helyszínen folytat K+F tevékenységet 8600 főt foglalkoztatva ezen a területen.

A ceglédi telephelyen az Infineon két magyarországi egysége félvezető modulok, valamint nyomott kontaktusú tárcsatirisztorok, tárcsadiódák és bipoláris modulok szerelését és mérését végzi, 1300 munkavállalót foglalkoztatva. A félvezetők gyártásával foglalkozó leányvállalatnál a német konszern 25 év alatt közel 120 millió eurót fordított beruházásokra. A ceglédi vállalat a teljesítmény-félvezető modulok meghatározó gyártóbázisa, az itt előállított félvezető eszközöket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák.

Infineon legújabb, közel 100 millió euró értékű fejlesztése a félvezetők mellett a magyarországi elektromobilitást is erősíti, hiszen a német vállalat elektromos és hibrid hajtású gépjárművekhez készülő inverterekbe épített félvezető modulokat fog gyártani az új ceglédi egységben. A 275 új munkahelyet teremtő beruházás emellett a magyar kkv szektort is támogatja, hiszen az Infineon kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat bevonja a beszállítói értékláncba.