Magyarország az ICT szektorban érdekelt befektetők térképén

Magyarország az ICT szektorban érdekelt befektetők térképén

Legalább 360 új, magas hozzáadott értéket előállító munkahelyet teremt debreceni, pécsi és szegedi telephelyein az idén 10 éves, a német Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó IT Services Hungary – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatójaA bővítés bejelentésére Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében került sor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és az érintett települések polgármestereinek jelenlétében.

A bejelentésen a kormány képviseletében Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az egyes iparágakban meghatározó szerepet játszó multinacionális vállalatokkal megkötött stratégiai együttműködési megállapodások legfőbb célja a munkahelyteremtés.

„A stratégiai partnerség és egyedi kormánydöntésen alapuló támogatás odaítélésének célja és az ebben az esetben is az, hogy munkahelyeket teremtsünk és őrizzünk meg Magyarországon. A megőrzés leghatékonyabb eszköze pedig az, ha ezeket a munkahelyeket nem a munkaerő olcsóságára, hanem az azokat betöltő szakemberek versenyképes tudására alapozzuk, olyan világszínvonalú teljesítményre, amely miatt a befektetőknek nem is érdemes más országokban vagy régiókban gondolkozniuk" – fogalmazott a tárcavezető.

„Az ITSH működésében az egyik legérzékenyebb kérdés a munkaerő toborzás. A jól képzett és nyelveket beszélő szakemberek folyamatos utánpótlására van szükségünk. Ez számunkra egyszerre minőségi és mennyiségi kérdés. Az egyedi kormánydöntéssel megítélt munkahelyteremtő-támogatás épp abban segít, hogy egyik téren se kelljen kompromisszumokat kötnünk, és minden vidéki telephelyünkön olyan hazai szakembereket alkalmazhassunk, akik Európában bárhol megállnák a helyüket. Ez nemcsak az ITSH-nak érdeke: ezzel tudunk hozzájárulni a magyar ICT-szektor regionális, sőt nemzetközi versenyképességéhez is" – fejtette ki a Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén
Stratégiai partnerként rendszeresek az egyeztetések a vállalat, a Magyar Kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) között, melyek a fejlesztési elképzeléseket is érintik. Részben ennek is köszönhetően az ITSH munkavállalóinak létszáma Magyarországon már 2017-ben megközelíti majd az ötezer főt.

"Amikor a HIPA munkatársai a potenciális munkahelyteremtő befektetőket megkeresik a világban, Magyarország pozicionálásában, befektetési célpontként való megismertetésében nagy segítségünkre vannak a valódi tapasztalatokat bemutató esettanulmányok. Az ITSH történetet olyan best practice-nek tekintjük, amely az ICT szektorban érdekelt befektetők térképére nem csupán felhelyezi, de egyenesen a legvonzóbb helyszínek egyikének tudja megmutatni Magyarországot" – fogalmazott Ésik Róbert, a HIPA elnöke.