Magyarország első alumínium italdoboz gyárát adta át a HELL Szikszón

Magyarország első alumínium italdoboz gyárát adta át a HELL Szikszón

Házon belül készül a doboz és az üdítő is

A HELL cégcsoporthoz tartozó QUALITY PACK Zrt. 30 milliárd forint értékű bővítés keretében alumínium italdoboz gyártással bővítette szikszói üzemét. A beruházás további elemeiként csúcstechnológiás fejlesztések folynak a töltőüzemi, logisztikai és kereskedelmi egységeknél is, így 2019 végére összesen 320 új munkahely jön létre, illetve Európában egyedülálló módon, cégcsoporton belül folyhat mind a dobozok, mind az üdítőital gyártása.

A HELL ENERGY szikszói üzemének bejárata

A HELL ENERGY szikszói üzemének bejárata

A HELL alig több mint 10 év alatt Magyarország piacvezető, sőt nemzetközileg is meghatározó energia- és üdítőital-gyártóvá fejlődve az elmúlt évtized során összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Szikszó határában, melyek eredményeként mostanra már több mint 540 főt foglalkoztat a hátrányos helyzetű Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A HELL ENERGY a folyamatosan növekvő hazai és exportpiaci igények miatt 2016-ban komplex fejlesztés-sorozat mellett döntött: a növekvő gyártási volumen és az export piacok biztonságos kiszolgálása érdekében felépült az alumíniumdoboz-gyár, valamint zöldmezős beruházás keretében 2019-ig felépítenek egy 5000 négyzetméter alapterületű palackozó üzemet új gépsorokkal, valamint gyártó- és kiszolgáló berendezésekkel bővítve a korábbi kapacitásokat.

A Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Csereklye Barnabás, QUALITY PACK vezetője által átadott 42 000 négyzetméteres QUALITY PACK dobozgyár évi 1,2 milliárd darabos kapacitással képes világszínvonalon gyártani 250 ml-es alumínium italdobozokat és doboztetőket. A világon jelenleg elérhető egyik legmodernebb és leghatékonyabb technológia révén percenként 3000 doboz és doboztető készül el a szikszói gyárban.

A fejlesztések lezárultával a HELL éves gyártási kapacitása várhatóan 700-800 millió darabbal növekszik, ami a korábbi doboztöltési volumen megnégyszerezését jelenti. A 320 új munkahelyet teremtő, mintegy 30 milliárd összértékű beruházásokat a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntés (EKD) eredményeként 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.