Magyarország első alumínium italdoboz gyárát építi fel a HELL Szikszón

Magyarország első alumínium italdoboz gyárát építi fel a HELL Szikszón

30 milliárd forint értékű beruházással építi fel Magyarország első alumínium italdoboz gyárát a QUALITY PACK Zrt., a HELL cégcsoport tagja. A fejlesztés lezárultával évi 1,2 milliárd darab 250 ml-es alumínium italdobozt és doboztetőt gyárt majd a vállalat, így Európában egyedülálló módon, cégcsoporton belül folyhat mind a dobozok, mind az üdítőital gyártása. A beruházáshoz a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad egyedi kormánydöntés (EKD) keretében. Ennek köszönhetően további komoly fejlesztések valósulhatnak meg a töltőüzemi, logisztikai és kereskedelmi egységeknél is. A bővítés eredményeként 2019 végére 320 új munkahelyet hoz létre a vállalat.

Az idén tíz éves, Magyarországon piacvezető, de nemzetközileg is meghatározó energia- és üdítőital-gyártó az elmúlt öt év során több mint 21 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Szikszó határában és mostanra már több mint 540 főt foglalkoztat a hátrányos helyzetű Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A tavaly évben mintegy 20 milliárd forintos árbevételt elérő HELL ENERGY a folyamatosan növekvő hazai és exportpiaci igények miatt komplex fejlesztés-sorozat mellett döntött: zöldmezős beruházás keretében a vállalatcsoport 2015-2019 között 5000 négyzetméter alapterületű palackozó üzemet épít új gépsorokkal, valamint gyártó- és kiszolgáló berendezésekkel bővíti a jelenlegi gyártókapacitását.

A termelési kapacitásbővülés eredményeként a vállalatcsoport logisztikai lehetőségeinek fejlesztése is indokolttá vált. A növekvő gyártási volumen és az export piacok biztonságos kiszolgálása érdekében egy alumíniumdoboz-gyár létrehozása is szerepel a beruházási tervek között. A fejlesztések eredményeképpen a HELL gyártási kapacitása éves szinten 700-800 millió darabbal nő majd, ami a jelenlegi doboztöltési volumen megnégyszerezését jelenti.

A 320 új munkahelyet teremtő, mintegy 30 milliárd összértékű beruházásokat a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) alapján – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.