Magyarország kiváló befektetési alternatíva a Brexitet követően

Magyarország kiváló befektetési alternatíva a Brexitet követően

Október 16-18 között Brexit & Global Expansion Summit elnevezéssel konferenciát rendeznek Londonban az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének a lehetséges hatásairól és következményeiről. A rendezvényen a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a magyarországi befektetési környezetet népszerűsítette, amely kiváló helyszín lehet brit cégek Európai Unión belül való terjeszkedésére, vállalati központok kialakítására.

Róbert Ésik, President of HIPA holding his presentation

A Brexit & Global Expansion Summit elnevezésű konferencia egyedülálló lehetőséget biztosít a vállalati és kormányzati vezetők részére a Brexit nyomán kialakult helyzet, azon belül is például a külföldi közvetlen befektetésekre gyakorolt hatásának áttekintésére. A vállalatok naprakész piaci információhoz juthatnak az iparági vezetőktől, és kapcsolatokat alakíthatnak ki a globális vállalkozások és kormányzati szereplők széles körével. A rendezvény olyan kérdésekre is választ kínál, hogy felülvizsgálják-e beruházási terveiket az Egyesült Királyságban letelepedést tervező vállalkozások, terveznek-e az Egyesült Királyságban jelenleg székhellyel rendelkező cégek áttelepülést, milyen vészforgatókönyvek vannak kialakulóban, valamint hogyan reagálnak világszerte a kormányok és a befektetési ügynökségek.

A program első napja kerekasztal-beszélgetésekkel indult, melyen Ésik Róbert, a HIPA elnöke Magyarország vonatkozásában a Brexit kapcsán a potenciális üzleti lehetőségekre es azok kormányzati oldalról történő támogatásra hívta fel a figyelmet.

Ezt követően a HIPA elnöke és a Magyarországon a közelmúltban első európai irodáját létesítő amerikai Ubiquity vállalat alelnöke, Corey Besaw – egyedülálló módon – közös előadás keretében mutatta be a magyar üzleti szolgáltató (SSC) szektor előnyeit és lehetőségeit. Az előadás során elhangzott: a magyar SSC szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, amely esetében a cégek számának emelkedésével együtt jár az újabb, összetettebb folyamatok hazánkba való kiszervezése. A magyar munkavállalók az évek során komoly szaktudásra tettek szert, és a legbonyolultabb munkafolyamatokat is képesek világszínvonalon elvégezni.

A legújabb trendek szerint pedig egyre több központ nyit a vidéki nagyvárosokban, amelyhez magas szintű tudásbázist és folyamatos munkaerő-utánpótlást biztosítanak az egyetemek. Ezen túlmenően a vidéki helyszíneken a leendő befektetők általában nagyobb mértékű állami támogatásban részesülhetnek, különös tekintettel a kutatás-fejlesztésre irányuló beruházásokra, amihez a HIPA egykapus, teljes körű és ingyenes szakértői segítséget biztosít.