Magyarországot választotta Európában a Bosch akkumulátor beszállítója

Magyarországot választotta Európában a Bosch akkumulátor beszállítója

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

Miskolcot választotta első Kínán kívüli gyártóegységének helyszínéül a Ten Pao csoport. A tengerentúli terjeszkedés előmozdítása érdekében meghozott stratégiai döntéssel jelentősen optimalizálódnak a vállalat termelési és szállítási folyamatai, ezáltal javul a működés hatékonysága. A több mint 4,4 milliárd forint értékű beruházás 300 munkahelyt hoz létre a borsodi megyeszékhelyen, de sikeres operáció esetén már rövid távon is várható további bővítés.

Bingbing Yang, a Ten Pao alelnöke

Bingbing Yang, a Ten Pao alelnöke

A Ten Pao Group 1979-ben jött létre Hong Kongban, alapvetően kapcsolóüzemű tápegységek gyártásával foglalkozik ipari felhasználásra szánt fogyasztói termékek, okostöltők és vezérlők számára. A tápegységeket és töltőberendezéseket gyártó kínai vállalatokat tekintve a legnagyobbak közé sorolható társaság jelenleg kizárólag Kínában, Huizhou és Hancsung településeken rendelkezik termelési bázisokkal.

A vállalat első Kínán kívüli egysége Miskolcon 4,4 milliárd forintból létesült, és mintegy 300 munkahelyet hoz létre. A csütörtökön induló új üzem az európai partnerek kiszolgálása mellett elsősorban a miskolci Bosch Power Tools kéziszerszámgyár részére termel majd töltőket.

A beruházási döntésnél Magyarország és Miskolc mellett szólt a partnerek közelségéből adódó költséghatékony logisztika, valamint a szükséges minőségi munkaerő megléte.

Bingbing Yang, a Ten Pao alelnöke hangsúlyozta: a vállalat nemzetközivé válásának fontos állomása a miskolci egység, amelynek köszönhetően a fizikai közelséget is kihasználva testreszabott szolgáltatást nyújthatnak fő ügyfeleiknek.