Második üzemét adta át a Samsonite Szekszárdon

Második üzemét adta át a Samsonite Szekszárdon

Második üzemét adta át a Samsonite Szekszárdon

A luxemburgi központú Samsonite az elmúlt években több fejlesztést is végrehajtott Szekszárdon, melyek közül a legfrissebb a most átadott, 3,77 milliárd forintból épült gyártócsarnok. A folyamatosan növekvő kereslet által indokolttá tett kapacitásbővítő beruházás eredményeként 100 új munkahely jön létre, és már 15 kollekció termékeivel tudják ellátni az európai piacot Magyarországról.

A 1910-ben alapított Samsonite már több mint 100 éve a táskák és a bőröndök specialistája. A Samsonite név mellett további nyolc márkát forgalmaznak, a világ több mint 100 országában Európában, Észak- és Latin-Amerikában, valamint Ázsiában. A vállalat fejlett e-kereskedelmi rendszerrel rendelkezik mindennek megkönnyítésére. 2016-ban a cég által globálisan elért bevétel 2,81 milliárd dollár volt, míg 2017 első félévében a Samsonite összesen 1,59 milliárd dollár árbevételt ért el. A foglalkoztatottak létszáma globálisan 2016-ban 12 400 fő volt, míg 2017 első félévében 14 925 főt foglalkoztatott a vállalat.

A szekszárdi székhelyű Samsonite-Hungaria Kft. a vállalat második európai gyártóegysége a belgiumi Oudenaarde mellett. A korábbi 20 000 négyzetméteres gyártócsarnok közelében megvalósult mostani beruházással felépített újabb 20 000 négyzetméteres csarnok jelentős kapacitásnövekedést eredményez. Az összesen 40 000 négyzetméternyi alapterület kétharmadán zajlik a termelés, a fennmaradó terület raktározásra szolgál. A második gyár 100 új munkahelyet teremt, így már 15 különböző kollekciójú bőrönd és táska juthat a piacokra a magyar gyárból. Mind a Samsonite, mind pedig a vásárlói számára kiemelten fontos a „Made in Europe" megjelölés, amit a mostani beruházás is tovább erősít.

A Modern Városok Programnak köszönhetően néhány éven belül 33 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések Szekszárdon. Többek között 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány a város ipari parkjának 100 hektáros bővítésére, továbbá kétmilliárd forintért új szakképző centrum létesülhet, ahol a környékbeli gazdaságból hiányzó szakmákat oktatják majd.