Megkezdődik a gyártás a Wuppermann eddigi legnagyobb beruházásának eredményeként

Megkezdődik a gyártás a Wuppermann eddigi legnagyobb beruházásának eredményeként

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

A Wuppermann cégcsoport négy, összesen 33 000 négyzetméter alapterületű gyártó- és logisztikai csarnok létesítésével összesen 500 ezer tonna/év forgalmú egységet alakított ki a győr-gönyűi kikötőben. A tüzihorganyzó-acélszeletelő üzemben készült termékek elsősorban a járműiparban és építőiparban kerülnek felhasználásra. A négy gyártó- és logisztikai csarnok közúti, vasúti és vízi közlekedéssel egyaránt megközelíthető. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével megvalósuló projekt mintegy 200 új munkahelyet teremt.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

Az 1872-ben alapított Wuppermann vállalatcsoportnak mára tizenegy országban vannak érdekeltségei, gyártó létesítményeik száma kilenc. 2016-ban a cég 522 millió eurós árbevételt realizált, összesen 1500 főt foglalkoztatva. A cég acéltermékeit számtalan területen, így mérnöki megoldások területén, bútorokhoz, egészségügyi termékekhez, az autóiparban, energetikai berendezésekhez és tárolási megoldásokhoz is használják.

A vállalat egy dunai kikötőben keresett helyszínt új beruházása megvalósításához, amihez Magyarországon a Győr-Gönyű kikötőt találta alkalmasnak. A zöldmezős beruházás keretében megépített gyártó- és logisztikai csarnokok a cégcsoport 145 éves történetének legnagyobb beruházása, amellyel vevőik hosszú távú optimális ellátását tudják biztosítani. Győr térsége így a tradicionálisan erős járműgyártás mellett a mai nappal újabb iparággal erősödik.

Magyarországon arányait tekintve Győr térségében dolgoznak a legtöbben, Győr és környéke nemcsak országos szinten, de közép-európai viszonylatban is jelentős befektetési helyszín, melynek egyik fontos eleme a gönyűi kikötő, ahol a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb közlekedési csomópontja jön létre.

A Magyarországon működő mintegy 6000 német vállalat 300 000 embernek ad munkát. A hagyományosan erős német-magyar gazdasági kapcsolat a közeljövőre is további erősödést ígér, hiszen a Német–Magyar Gazdasági és Iparkamara (DUIHK) 2016-os felmérése szerint a hazánkban már jelenlévő német vállalatok négyötöde újra Magyarországon fektetné be tőkéjét.