Mérnöki központot nyit Magyarországon a Jaguar Land Rover

Mérnöki központot nyit Magyarországon a Jaguar Land Rover

Mérnöki központot nyit Magyarországon a Jaguar Land Rover

Budapestet választotta új európai mérnökközpontjának helyszínéül a Jaguar Land Rover (JLR). A kezdetben megnyíló 100 új munkahely kutatás-fejlesztési, mérnöki és gyártási területeken egészíti ki az Egyesült Királyságban található vállalatközpontot. A JLR Magyarország mellett szóló döntésében kulcsszerepet játszott a legfontosabb járműipari beszállítók közelsége valamint az évtizedes hagyományokra épülő járműipari mérnöki tudásbázis.

Jaguar és a Land Rover az Egyesült Királyság legnagyobb járműipari vállalata

Jaguar és a Land Rover az Egyesült Királyság legnagyobb járműipari vállalata

A Jaguar Land Rover megerősítette azon terveit, hogy 2019 elején egy új, Budapesten létesülő mérnöki központtal bővíti kapacitásait. A budapesti egység a JLR európai ellátási láncával együttműködésben azon fog dolgozni, hogy új modellek termelésének indulása gördülékenyen valósuljon meg a vállalat világszerte megtalálható gyáregységeiben. Az új budapesti mérnöki központ a JLR egyre növekvő fejlesztőközpont hálózatának szerves részét képezi majd az Egyesült Királyság, Írország, Kína és Észak-Amerika mellett.

Magyarország kiemelkedő járműipari hagyományokkal és tudásbázissal rendelkezik, ezért választottuk legújabb mérnöki egységünk helyszínéül, ahol szoros együttműködésben dolgozhatunk a Közép-Kelet Európában letelepedett beszállítóinkkal.

– mondta Nick Rogers, a JLR termékfejlesztési igazgatója.

A Jaguar Land Rover mai döntésével új fejezetet nyit a magyar járműiparban, hiszen egy újabb prémium autógyártót üdvözölhetünk Magyarországon. Az Egyesült Királyság legnagyobb járműipari vállalatának új mérnöki központja egyúttal alátámasztja hazánk befektetésösztönzési stratégiájának helyességét, mely a magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozására összpontosít.

– hangsúlyozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.