Nyíregyházán bővít az exkluzív autóbelsőket gyártó Eissmann - VIDEÓ RIPORT

Nyíregyházán bővít az exkluzív autóbelsőket gyártó Eissmann - VIDEÓ RIPORT

Nyíregyházán bővít az exkluzív autóbelsőket gyártó Eissmann

A prémium autóipari belső elemek gyártásban vezető Eissmann ismét fejleszti magyarországi telephelyét. A kétmilliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházással a német vállalat a gyártási terület növelése mellett új gépek beszerzését is elindítja, valamint 140 új munkahelyet teremt Nyíregyházán.

A németországi központú Eissmann Group Automotive a világ egyik vezető, magas minőségű belső megoldásokat kínáló autóipari beszállítója. A vállalat alacsony volumenben szállított exkluzív termékei az egyszerű kezelőszervektől a komplett belső rendszerek kialakításáig terjednek. A legutóbbi pénzügyi évben a csoport árbevétele elérte a 470 millió eurót, 12 telephelyen összesen mintegy 5000 fő foglalkoztatása mellett.

Az Eissmann nyíregyházi gyártóegysége volt a vállalat első Németországon kívül felépült termelő központja 1997-ben, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel a globális termelési struktúrában: fröccsöntési, sebességváltó-alkatrész és vezetőoldali légzsák technológiai központként 24 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben, több mint 700 főt alkalmazva.

A most bejelentett kétmilliárd forint értékű fejlesztés eredményeként 7700 négyzetméterrel bővül a gyártási terület, valamint új gépek beszerzése is megvalósul, melyek eredményeként 140 munkahely jön létre a következő években.