Pécsen hoz létre szolgáltató központot a Viessmann

Pécsen hoz létre szolgáltató központot a Viessmann

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal, és Pécsen hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját. A német vállalat harmadik hazai egysége a németországi Allendorfban működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoporttal együttműködésben, elsősorban after-sales területen nyújt majd támogatást az ügyfeleknek. A beruházási döntésnél Pécs mellett szólt – a tudományegyetemi bázisra alapozva – a műszakilag megfelelően képzett, nyelveket beszélő szakemberek elérhetősége.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A Viessmann Csoport egyike a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek nemzetközileg vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 12 000 alkalmazottal működik, a csoport éves árbevétele eléri a 2,25 milliárd eurót. A 12 országban található 23 gyártóegységnek, a 74 országban működő értékesítő társaságnak és képviseletnek, valamint a világszerte megtalálható 120 kereskedelmi kirendeltségnek köszönhetően a Viessmann nemzetközileg ismert és elismert márka.

A német vállalat 1993 óta van jelen Magyarországon: eleinte egy értékesítési irodát működtetett Törökbálinton, majd 2007-ben gyártási telephelyet hozott létre Dombóváron, ahol eddig összesen 400 munkahelyet hoztak létre, valamint 2,6 milliárd forint értékű beruházást eszközöltek. Emellett a Viessmann már több mint 10 hazai közép- és felsőoktatási intézménnyel alakított ki különböző együttműködéseket.

A most bejelentett pécsi beruházás a szolgáltató ágazat felé bővíti a Viessmann magyarországi tevékenységét: a szolgáltató központ feladata az Allendorfban működő, műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoport kiegészítése lesz, elsősorban after-sales területen, jobb elérhetőséget biztosítva a németországi ügyfelek számára, ezáltal hozzájárulva az ügyfél-elégedettség növeléséhez. A cél hosszú távon minden országra kiterjeszteni a támogatást.

A központba 2017 őszétől kezdődően 50, erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással rendelkező munkatársat veszek fel, akik számára hosszú távon is vonzó karrierperspektívát kínálnak. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzés keretében sajátíthatják el az leendő munkatársak.