Prémiumcsokoládé-gyár épül Hatvanban

Prémiumcsokoládé-gyár épül Hatvanban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésénTöbb mint 7,5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházással létesít csokoládégyárat Hatvanban a Ghraoui Csokoládé Manufaktúra (GCM) Zrt. A gyártóegység minőségi csokoládéipari termékeket állít majd elő, elsősorban az európai és közel-keleti piacokra. A kedvező befektetési környezet és a megbízható magyar munkaerő döntő szerepet játszottak abban, hogy a befektetőcsoport Magyarországot választotta. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) átfogó szakmai tanácsadással segítette a beruházás létrejöttét, valamint közreműködött a telephely kiválasztásában és a lehetséges beszállítók keresésében is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén
A 12 000 négyzetméter alapterületű üzem a 2017-es megvalósítási fázis után 2018 elején már átadásra is kerül. Az előállított magas minőségű csokoládé 95%-ban exportra kerül, elsősorban Európa és a Közel-Kelet országaiba, hosszú távon azonban az ázsiai piacok meghódítása a beruházók célja. A termelés megkezdése utáni években összesen közel 540 új munkahely létesül a régióban, mely pozíciók többsége speciális tudást és képzést igényel, melyről a vállalat saját képzési terv keretében gondoskodik.

Bassam Ghraoui, a befektetőcsoport képviselője

Bassam Ghraoui, a befektetőcsoport képviselője
A kedvező befektetési környezet, az ország kiváló földrajzi elhelyezkedése, valamint a megbízható munkaerő döntő szerepet játszott abban, hogy a befektetőcsoport Magyarország mellett döntött. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) átfogó tanácsadói tevékenységgel segítette a beruházás létrejöttét, ezenkívül közreműködött a telephely és a lehetséges beszállítók keresésében is. A magyar kormány a beruházást – a HIPA közreműködésével – egyedi kormánydöntés keretében támogatásban részesítette.

„Magyarország tökéletes földrajzi elhelyezkedésével, valamint kedvező és stabil befektetési környezetével nyitott az új, nagy volumenű beruházásokra, amelyek munkahelyeket teremtenek, és a magas hozzáadott értékű tevékenységekre összpontosítanak. Nagy örömmel üdvözöljük a GCM Zrt.-t és dolgozunk együtt velük Hatvan területi fejlesztésén, amely hozzájárul Magyarország versenyképességéhez az európai, illetve a globális piacokon egyaránt" – mondta el a bejelentésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.