Szegeden nyit új szolgáltatóközpontot a BP

Szegeden nyit új szolgáltatóközpontot a BP

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke

Második globális üzleti szolgáltató központját (Global Business Services – GBS) hozza létre Magyarországon a BP. A vállalat a 2020-ig megvalósuló új szegedi beruházással összesen 500 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet hoz létre a csongrádi megyeszékhelyen. A BP hálás a Nemzeti Befektetési Ügynökség segítségéért és támogatásáért, amit az új központ létrehozásában nyújtottak.

A BP Global Business Services Europe 2009-ben elindult budapesti üzleti szolgáltatóközpontja 13 nyelven biztosít széleskörű szolgáltatásokat a vállalat és ügyfelei számára. Az 1200 alkalmazott 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, többségük kettőnél több nyelven beszél folyékonyan. Az új, szegedi egység a BP számára stratégiai növekedést jelentő területeken nyújt majd szolgáltatásokat, úgymint pénzügy, számvitel, beszerzés, HR, ügyfélszolgálat és üzleti támogatás.

„Globális üzleti szolgáltató központjainkon keresztül világszínvonalú szolgáltatást szeretnénk biztosítani, és a központokban dolgozó emberek szakértelme kulcsfontosságú megkülönböztető szempont számunkra. Magyarországon nagy tudású, több idegen nyelven beszélő, magasan képzett munkaerőt van lehetőségünk alkalmazni. Jelenleg budapesti központunkban közel 1200 kollégát foglalkoztatunk és ezt a számot szeretnénk bővíteni Szegeden 200 fővel 2017-ig, összesen pedig 500-zal 2020-ig" – hangsúlyozta beszédében Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Az SSC szektor jelenleg a magyar gazdaság egyik legdinamikusabban növekvő és fejlődő ágazata. A több mint két évtizedes tapasztalatoknak köszönhetően Magyarország mára érett, jól bevált lokációnak számít, ahová a projektek többsége Nyugat-Európából és az USA-ból érkezik. A cégek számának emelkedésével együtt járt a nyújtott szolgáltatások komplexitásának növekedése és újabb, összetettebb folyamatok hazánkba történő kiszervezése. Ma már több mint 90 vállalat és szervezet mintegy 100 aktív szolgáltató központot működtet Magyarországon, amelyek összesen közel 40 000 ezer főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó, nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak.