Teljes fordulatszámon a Bosch miskolci logisztikai és szolgáltató központja

Teljes fordulatszámon a Bosch miskolci logisztikai és szolgáltató központja

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Lezárult a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. legutóbbi, 1,6 milliárd forint értékű miskolci beruházása. Az immáron teljes kapacitással működő Regionális Szolgáltató Központban 260 új munkahely jött létre, ami 55 fővel magasabb, mint a projekt elején tervezett létszám. A beruházást a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel támogatásban részesítette.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A Bosch csoport szerteágazó technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Világszerte megközelítőleg 375 000 munkatársat foglalkoztat, melyből 55 800 főt a kutatás és fejlesztés területén, hiszen a jövőbeli növekedés alapja a vállalatok innovatív ereje.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, és az elmúlt közel 120 év alatt jelentős vállalatcsoporttá, hazánk egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává fejlődött. A 2016-os üzleti évben a hazánkban tíz leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport jelenleg több mint 14 000 munkatársat foglalkoztat. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Robert Bosch Power Tool miskolci kéziszerszám-gyárának K+F és gyártási profiljához újonnan csatlakozó Regionális Szolgáltató Központ kétféle tevékenységet végez: egyrészt a Miskolcon, valamint más telephelyeken gyártott termékek szortírozásával, készre csomagolásával és kiszállításával foglalkozik, másrészt akkumulátorok és csomagoló anyagok globális és európai beszállítóktól történő beszerzését és tárolását látja el. Az új egység a miskolci szerszámgyár részeként, annak közvetlen közelében működik.

A Bosch munkahelyteremtő ereje, az észak-magyarországi régió iránti elkötelezettsége és hosszú távú, stratégiai gondolkodása mellett egyre nagyobb mértékben számít a helyi beszállítók közreműködésére. A direkt és indirekt beszállítók harmada már olyan rugalmas és magas szintű szolgáltatásokat nyújtó hazai piaci szereplő, akik megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak, és a tervek szerint ez az arány a jövőben növekedni fog.