Több mint 400 fővel bővít az IBM Székesfehérváron

Több mint 400 fővel bővít az IBM Székesfehérváron

magasan kvalifikált munkahelyet teremtő beruházás, Szijjártó Péter KKM

Az IBM Data Storage Systems Kft. 3,2 milliárd forint értékű beruházással bővíti székesfehérvári szolgáltató központját. A világ egyik vezető informatikai vállalatának 410 új, magasan kvalifikált munkahelyet teremtő beruházása is azt a tendenciát erősíti, hogy a szolgáltató központok (SSC) beruházásai egyre nagyobb arányban Budapesten kívül valósulnak meg.

A több mint 100 éves múlttal rendelkező IBM ma a világ egyik legnagyobb és legértékesebb vállalata, amely több mint 170 országban van jelen. Az amerikai óriásvállalat 2015-ben közel 82 milliárd dolláros árbevételt realizált, világszerte 377 757 munkavállalót foglalkoztatott.

Az IBM 1936 óta van jelen hazánkban, Székesfehérváron 1997 óta működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. Az IBM Client Innovation Centre Székesfehérvár & Budapest biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat. A központ jelentőségét mutatja, hogy vállalat globális hálózatában mindössze 10 hasonló létesítmény működik az egész világon.

Az IBM Data Storage Systems az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a nemzetközi ügyfeleket kiszolgáló fehérvári központ kapacitásait. A most bejelentett beruházással a vállalat mintegy 3,2 milliárd forintos bővítést hajt végre, melyet a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) értelmében – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – több mint 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesít. A beruházás eredményeként 410 új, magas hozzáadott értéket előállító munkahely jön létre Székesfehérvárott.

IBM Székesfehérváron ,Szijjártó Péter KKM

IBM Székesfehérváron ,Szijjártó Péter KKM

Mára az Amerikai Egyesült Államok vált az Európai Unión kívüli legnagyobb befektetővé Magyarországon, az USA-ból származó befektetések összértéke meghaladja a 9 milliárd dollárt, jelenleg 1600 amerikai vállalat mintegy 100 ezer magyar embernek ad munkát. Egyúttal hazánk számára az Egyesült Államok a legfontosabb EU-n kívüli exportpiac, egyben második legfontosabb kereskedelmi partner és harmadik legfőbb importforrás.