Többnyelvű szolgáltatóközpontot nyit Budapesten a Ubiquity

Többnyelvű szolgáltatóközpontot nyit Budapesten a Ubiquity

A Ubiquity globális hálózatának jelentős bővítését jelentette be: új szolgáltatóközpontot nyit Magyarországon. A tervek szerint 200 új munkahelyet teremtő telephely 2017 februárjában nyílik meg, célja az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) piacok támogatására. A vállalat, amely mélyreható szakértelemmel rendelkezik a pénzügyi szolgáltatások és a fizetési megoldások terén, várhatóan minden főbb európai nyelven kiszolgálja majd ügyfeleit. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a döntési folyamat során folyamatos támogatást biztosított a vállalat számára, és a továbbiakban is szakmai tanácsadással segíti a működés elindítását.

Magyarországon fektet be a Ubiquity

A Ubiquity Global Services multinacionális szolgáltató szervezet, amely ügyfelei számára kockázatkezelési szolgáltatásokat pénzügyi és HR call center szolgáltatásokat, valamint interaktív hang-válasz (IVR) megoldásokat kínál. A New York City-i székhelyű cég bővülő hálózata az Egyesült Államokban, Portugáliában, El Salvadorban és a Fülöp-szigeteken már rendelkezik szolgáltató központokkal. Az amerikai vállalat hamarosan elindítja a toborzást, és a következő év elején megkezdi működését budapesti belvárosi irodájában.

„A Budapesten rendelkezésre álló munkaerő szakmai képzettsége figyelemreméltó" – mondta Matt Nyren, az Ubiquity alapítója és elnöke. „Budapest humán tőkéje és üzleti lehetőségei jól ismertek, és várakozásaink szerint, új telephelyünkről átfogó szolgáltatást nyújthatunk az ügyfeleknek Európában és azon kívül."

Matt Nyren, az Ubiquity alapítója és elnöke

Matt Nyren, az Ubiquity alapítója és elnöke

Ésik Róbert, a HIPA elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Az Ubiquity éppen az a fajta izgalmas, innovatív vállalat, amelyet Magyarországra szeretnénk vonzani. Hazánk magasan képzett és többnyelvű tehetségbázisa lehetővé teszi az Ubiquity számára, hogy megbízható megoldást kínáljon Európában az üzleti szolgáltatási igények széles körére, beleértve a kifejezetten magas hozzáadott értékű tevékenységeket is."

A HIPA adatbázisa szerint Magyarországon az SSC szektorban jelenleg több mint 90 vállalat mint egy 100 aktív szolgáltatóközpontot működtet, melyek mintegy 40 ezer főnek adnak munkát. A szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai ágazat, amely ráadásul magas hozzáadott értéket állít elő. A járműipart követően az SSC szektorból kerül ki a legtöbb pozitív projekt: 2015-ben a HIPA által kezelt 67 pozitív befektetési döntés közül 12 az SSC szektort érintette.