Új divízióval bővít Magyarországon a RUAG

Új divízióval bővít Magyarországon a RUAG

Új divízióval bővít Magyarországon a RUAGEgerben nyitotta meg első magyarországi telephelyét a svájci RUAG Aerostructures. Az egyik legjelentősebb repülőgépipari alkatrészgyártó vállalat svájci és németországi üzemei után Magyarországon hozza létre harmadik gyártóegységét. A mintegy kétmilliárd forint értékű fejlesztés eredményeként összesen 180 munkahely jön létre 2017 év végéig.

A vállalat és a kormányzat képviselői a beruházás bejelentésén

A vállalat és a kormányzat képviselői a beruházás bejelentésén

A RUAG Aerostructures Tier-1 szintű beszállító, amely repülőgéptörzs-alkatrészek, szárnyelemek, mozgórészek, modulok és rendszerek gyártására specializálódott. A divízió a svájci Emmenben, a németországi Oberpfaffenhofenben és Egerben összesen 1100 munkatársat foglalkoztat, széles kínálatot nyújtva polgári és katonai ügyfelei számára. A RUAG Aerostructures 2016. július 26-án hosszú távú szerződést kötött az Airbus-szal géptörzs struktúrák szállításáról az Airbus A320 és A330 gépcsalád számára.

Az új gyárban az Airbus és Bombardier részére fognak szerkezeti részegységeket előállítani, melyeket a vállalat németországi telephelyére szállítanak be. A beruházás eredményeként a RUAG Aerostructures összesen 180 munkahelyet hoz létre a hevesi megyeszékhelyen. A beruházást a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel (EKD) támogatásban részesítette, emellett a fejlesztés magyarországi megvalósulását a HIPA a vállalat számára nyújtott teljes körű tanácsadói szolgáltatásával is segítette.

A magyarországi új telephely létrehozása egy fontos stratégiai döntés eredménye: ahhoz, hogy a repülőgépiparban megőrizhessük top beszállítói pozíciónkat, feltétlenül szükséges a nemzetközi növekedés. A svájci, németországi és a magyar egységek együtt egy jó költségmixet alkotnak, ami a vállalatot a globális piacon versenyképessé és kedveltté teszi az új partnerek körében – hangsúlyozta beszédében Dr. Alexander Toussaint, a RUAG Aerostructures divízióvezetője.