ÚJ EGYEDI DÖNTÉSSEL NYÚJTHATÓ VERSENYKÉPESSÉG-NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAM KÖZÉP- ÉS NAGYVÁLLALATOKNAK

ÚJ EGYEDI DÖNTÉSSEL NYÚJTHATÓ VERSENYKÉPESSÉG-NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAM KÖZÉP- ÉS NAGYVÁLLALATOKNAK

VNT3Összhangban az Európai Bizottság 2021. május 6-án született jóváhagyó döntésével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium új versenyképesség növelő támogatási programot indított el, melynek lebonyolító szerve a HIPA Nonprofit Zrt. A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról szóló 7/2020. (IV.16.) KKM rendelet módosítása alapján, a támogatási program 2021. május 10 -től Magyarország egész területén, közép- és nagyvállalatok számára elérhető.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére a magyar kormány egy új támogatási programot hozott létre, melynek célja a magasabb hozzáadott értékű feldolgozóipari vállalatok termelékenységének növelése, valamint az országos átlagtól elmaradott megyék fejlődésének elősegítése.

A támogatási program keretein belül Magyarország egész területén vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhetnek azok a legalább 50 főt alkalmazó közép- és nagyvállalkozások, amelyek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben árbevételük vagy megrendelésállományuk tekintetében legalább 25%-os visszaesést szenvedtek el.

A támogatás feltétele minimum 2 millió euró értékű beruházás megvalósítása 2022. december 31-ig, valamint a meglévő munkavállalói létszám fenntartása mellett minimum 25 új munkahely megteremtése, vagy a vállalati árbevétel és bértömeg tekintetében mindösszesen 15%-os növekmény elérése, és ezen növekmény fenntartása a beruházás befejezését követő két évben.

A támogatás maximális mértéke 1,8 millió euró, azzal, hogy a fejlett megyékben a támogatás mértéke nem haladhatja meg a beruházási költségek 20%-át, míg a kevésbé fejlett megyékben (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Baranya megye) a beruházási költségek 33%-át.

A támogatási programról szóló további információért kérjük keresse a HIPA munkatársait vagy írjon az incentive@hipa.hu e-mail címre.

További részletekért nézze meg prezentációnkat!