ÚJ FELTÉTELEK MELLETT ÚJRAINDUL A VERSENYKÉPESSÉG NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAM - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

ÚJ FELTÉTELEK MELLETT ÚJRAINDUL A VERSENYKÉPESSÉG NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAM - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Subsidy to improve competitiveness

A magyar kormány döntése alapján immár több mint 221 milliárd forint áll azon vállalkozások rendelkezésére, amelyeket a koronavírus-járvány hátrányosan érintett, de ennek ellenére legalább 150.000 euró értékű beruházás megvalósítását és a meglévő munkahelyek fenntartását vállalják. A program áprilisi indulás óta, több mint 163 milliárd forint már kifizetésre került a sikeresen pályázó vállalkozások számára.

A kormányzati intézkedések eredményeként további 50 milliárd forint áll rendelkezésre, így ismét újraindul a közép- és nagyvállalatok számára meghirdetett Versenyképesség-növelő támogatási program (azonosító: VNT-2020-1) és újabb pályázatok befogadására nyílik lehetőség.

A pályázatok benyújtására 2020. november 25. 12:00 órától van lehetőség, ezt követően a beérkezett támogatási igények alapján a rendelkezésre álló keret pályázati kiírásban foglaltak szerinti kimerülése miatt a pályázat felfüggesztésre kerülhet.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 2020. november 25-től a pályázati kiírás, a pályázati adatlap és a támogatói okirat minta módosításra került, mely módosítások a 2020. november 25-től beadott pályázatok esetében érvényesek.  Amennyiben nem az aktuális pályázati adatlap kerül benyújtásra, a pályázat befogadására nincs lehetőség, és az érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

A pályázati kiírásban szereplő főbb változások:

 • A Versenyképesség-növelő támogatás keretében a megvalósítani vállalt beruházás 33%-a érhető el támogatásként a korábbi 50% helyett.
 • Míg a bázislétszámot korábban a beruházás befejezéséig, de legalább 2020. december 31-ig kellett fenntartani, ezúttal legalább 2021. június 30-ig kell vállalni a munkahelyek fenntartását. A pályázó bázislétszámának el kell érnie a 30 főt.
 • A beruházást az újonnan benyújtott pályázatok esetében legkésőbb 2021. december 31-ig kell megvalósítani.

A pályázat benyújtásához, kérjük, tekintse meg az alábbiakban a Versenyképesség-növelő támogatásról szóló módosított pályázati felhívást és kapcsolódó mellékleteit.

Pályázati kiírás

 1. Pályázati adatlap
 2. Támogatói okirat minta
  1. Számlaösszesítő (Excel / PDF formátum)
  2. Felhatalmazó levél (Word / PDF formátum)
 3. Elszámolható és nem elszámolható költségekre vonatkozó szabályok
 4. Gyakran ismételt kérdések