Új gyárat épít a félvezető modulok gyártására az Infineon - VIDEÓRIPORT

Új gyárat épít a félvezető modulok gyártására az Infineon - VIDEÓRIPORT

National manufacturing capacity of Infineon will get a new factory for the production of semiconductor modules

Új üzemegység épül a félvezetőket fejlesztő és gyártó Infineon tavaly egy központi épülettel kibővült ceglédi telephelyén: a 275 új munkahelyet teremtő, 31,8 milliárd forint értékű beruházás segítségével a német vállalat elektromos és hibrid hajtású gépjárművekhez készülő inverterekbe épített félvezető modulokat fog gyártani.

<

Az Infineon ceglédi telephelyén azt követően hozták meg az új gyárról szóló döntést, hogy 2018 júniusában átadták a vállalat új központi épületét a Pest megyei településen.

Az Infineon félvezető technológiájával a gépjárművek teljes energiaellátási-lánca hatékonyabban működik. A hatékony energiafelhasználás mellett az Infineon félvezető megoldásai lehetővé teszik az okos mobilitást, valamint az adatok biztonságos rögzítését és továbbítását.

A több mint 40.000 főt foglalkoztató, müncheni székhelyű Infineon Technologies AG a világpiacon vezető szerepet tölt be a félvezető alkalmazások területén. A vállalatcsoport világszerte 134 helyszínen van jelen Ázsiában, a csendes-óceáni térségben, Európában, Afrikában, a Közel-Keleten, Japánban, Észak-, illetve Dél-Amerikában is. A 2017/2018-as üzleti évben a vállalat 7,6 milliárd euró nettó árbevételt realizált, és komoly hangsúlyt fektet az innovációra, amit jól érzékeltet, hogy világszerte 35 helyszínen folytat K+F tevékenységet.

A hazánkban mintegy 1.300 főt foglalkoztató Infineon-csoport szerepét erősíti, hogy a vállalat figyelmet fordít arra is, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat bevonja a beszállítói körbe. A ceglédi vállalat a teljesítmény-félvezető modulok meghatározó gyártóbázisa, az itt előállított félvezető eszközöket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák.