Új laboratóriummal bővít a dán gyógyszergyártó Kőbányán

Új laboratóriummal bővít a dán gyógyszergyártó Kőbányán

Elhelyezték a Xellia Pharmaceuticals új épületének alapkövét a dán gyógyszergyártó kőbányai telephelyén. A 10 millió dollár értékű fejlesztés keretében létesülő egységben korszerű mikrobiológiai és vegyészeti analitikai laboratóriumok, valamint adminisztratív feladatokat végző irodák kapnak helyet. A bővítés célja, hogy biztosítani tudják a termékstabilitási és forgalomba hozatal előtti vizsgálatok még magasabb szintű elvégzését.

A súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott, koppenhágai központú Xellia Pharmaceuticals több mint 100 éves tapasztalatával a gyógyszeripar egyik vezető fejlesztője, gyártója és szállítója. A vállalat több mint 70 országban, mintegy 500 partnerrel áll kapcsolatban az egészségügyi szektorban. Jelenleg több mint 1200 főt foglalkoztatnak Dániában, az Egyesült Államokban, Magyarországon és Kínában található üzemeltetési és gyártóegységeikben.

Az új létesítmény a Xellia jelenleg 200 főt foglalkoztató, gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzeme mellett épül meg. A 2017 nyarára elkészülő épületben korszerű mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumok, valamint irodák kapnak helyet. A tervek szerint a vállalat további 80 fővel bővíti kiváló szakmai csapatát a gyártás, a termékvizsgálat és a minőségbiztosítás területén.