Új üzemet avatott a NISSIN Foods Kecskeméten

Új üzemet avatott a NISSIN Foods Kecskeméten

A népszerű Smack tészták is Kecskeméten készülnek

Átadta 33 milliós zöldmezős beruházással létesített magyarországi üzemét a tésztatermékeket gyártó japán NISSIN Foods. A régi üzemcsarnokot felváltó új termelőegység jelentős kapacitásnövekedést jelent a Kecskeméten 2004 óta jelenlévő vállalatnak, amely az eddigi sikeres magyarországi működés eredményeként választotta hazánkat újabb beruházásának helyszínéül.

A tokiói székhelyű NISSIN Foods-ot 1948-ban alapították. A világ mind az öt kontinensén jelenlévő, instant tésztaételeket gyártó vállalat ismert terméke többek között a Smack leves is. A 2016/2017-es üzleti évben a vállalatcsoport által elért árbevétel 495,72 milliárd japán jen (4,58 milliárd dollár) volt, míg a foglalkoztatottak száma meghaladta a 12 000 főt.

Magyarországon a Nissin Foods Kft. fő tevékenysége a már fent említett tésztatermékek készítése. A vállalat adózott eredménye 86%-os növekedést mutatott, és az átlagos dolgozói létszám is emelkedett az előző évhez képest.

A vállalat újrabefektetésének jelentősége, hogy szorosan kapcsolódik a hazánk számára kulcsfontosságú mezőgazdasági és élelmiszeripari szektorhoz. Japánban különösen odafigyelnek a kiváló minőségű alapanyagok használatára, ezért fontos elismerés a magyarországi lokáció megtartása, ami elismerés a magyar termelők és termékeik felé egyaránt.

Japán ma a legnagyobb Európán kívüli élelmiszeripari piaca Magyarországnak, emellett a legnagyobb ázsiai beruházó is hazánkban: a Magyarországon befektetett japán tőkeállomány értéke több mint 4 milliárd dollárra becsülhető. A hazánkban működő japán vállalatok ma már több mint 30 000 magyar munkavállalót foglalkoztatnak.