Újabb beruházással biztosítja jövőjét a Mercedes Kecskeméten - VIDEÓRIPORT

Újabb beruházással biztosítja jövőjét a Mercedes Kecskeméten - VIDEÓRIPORT

Újabb beruházással biztosítja jövőjét a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes-Benz AG a kecskeméti telephelyen, ezzel növelve a teljes konszern globális termelési hálózatának rugalmasságát. Az új üzemben, amely iránymutatónak számít az anyagmegmunkálás digitalizációjának terén, várhatóan 2022-ben indul meg a termelés, amikorra a teljes kecskeméti üzem széndioxid-semlegesen fog működni.

A Daimler AG az egyik legnagyobb és legrégebbi német autóipari vállalat. Első jogelődjét 1883-ban Karl Benz alapította, mára azonban a Mercedes-Benzt a világ legsikeresebb autóipari márkájaként tartják számon. A stuttgarti székhelyű vállalat jelenleg öt kontinensen rendelkezik gyártóbázissal, melyekben közel 300 000 főt foglalkoztat.

A 2008-ban bejelentett első kecskeméti gyártóegységben 2012-ben indult meg a Mercedes-Benz B-osztály gyártása, majd 2013-ban a négyajtós kompakt CLA kupéé, 2015-ben pedig a CLA Shooting Brake-é. 2018 óta a megújult CLA modellcsalád mellett – amely továbbra is kizárólag Kecskeméten készül – az új A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékpalettáját, több mint 4400 főnek munkát adva.

A mai napon bejelentett 100 millió eurót maghaladó értékű új magyarországi présüzemmel a kecskeméti Mercedes-Benz gyár az európai présüzem-hálózat legújabb tagjaként hozzájárul a német prémium autógyártó teljes termelési hálózatának rugalmasabbá válásához. A várhatóan 2022-ben induló, 23 000 négyzetméteres új egység megépítése egyúttal megerősíti a kecskeméti gyár meghatározó szerepét a Mercedes-Benz globális gyártási láncában, továbbá a hazánkban készült kompakt gépjárművek a jövőben még nagyobb arányban állnak majd olyan alkatrészekből, amelyek helyben készülnek.

A présüzem felépítése mellett a Mercedes továbbra is komoly lépéseket tesz az energiahatékonyság optimalizálása érdekében, melynek eredményeként 2022-re – a termelés elindulásának 10. évfordulójára – a kecskeméti gyár teljesen széndioxid-semlegesen fog gyártani.