Újabb fejlesztés a BAT Pécsi Dohánygyárban

Újabb fejlesztés a BAT Pécsi Dohánygyárban

Szijjarto Péter - British American Tobacco bejelentés

A British American Tobacco (BAT) mintegy 3 milliárd forintos beruházást tervez, melynek eredményeként a gyárban dolgozók létszáma várhatóan jelentős mértékben, akár 150-200 fővel is növekedhet 2018 első feléig. A nyugat-európai volumenek csökkenése és az emelkedő gyártási költségek következtében szükségessé vált a vállalatcsoport európai gyártásszerkezetének stratégiai felülvizsgálata és újragondolása. Az új stratégiai irányvonal eredményeképp Pécs szerepe tovább erősödik a BAT európai ellátási láncolatában.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a londoni székhelyű British American Tobacco vállalatcsoport magyarországi leányvállalata. A BAT 1992-ben vásárolta meg a 100 éves múlttal rendelkező Pécsi Dohánygyárat, azóta mintegy 57 milliárd forint értékű termelő beruházást megvalósítva Pécs egyik legjelentősebb befektetőjévé és munkaadójává vált. 2014 szeptemberében egy új gyártóegységet is átadtak, amely 200 új munkahelyet teremtett, majd 2015 év végén újabb 200 fős bővítést jelentettek be. A BAT jelenleg közvetlenül mintegy 700 főt foglalkoztat hazánkban, ebből körülbelül 600 fő dolgozik a termelésben.

A BAT pécsi dohánygyára az utóbbi néhány évben lezajlott fejlesztéseknek köszönhetően egy komplex termékportfólióval rendelkező, a megváltozott piaci környezet kihívásainak rugalmas módon megfelelni képes termelőegységgé vált. A dohánygyár termékeinek túlnyomó többségét exportálják, a cég több mint 30 országba szállít dohányterméket.