Újabb jelentős beruházásba kezd Magyarországon a Toray - VIDEÓRIPORT

Újabb jelentős beruházásba kezd Magyarországon a Toray - VIDEÓRIPORT

Újabb jelentős beruházásba kezd Magyarországon a japán Toray Industries

A japán Toray Industries ismét Magyarországot választotta beruházása helyszínéül. A vállalat 2021 második felétől gyárt majd lítium-ion akkumulátorokhoz szükséges szeparátorfóliát Nyergesújfalun. A közel 127,5 milliárd forintos beruházás 188 új, elsősorban magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt.

A tokiói székhelyű Toray Industries egy integrált vegyipari csoport, amely tevékenysége 5 fő üzleti szegmensre osztható: vegyi szálak és textilek; „Performance chemicals"; szénszál kompozit anyagok; élettudományok; környezetvédelem és mérnöki terület. Termékeik elsődleges felhasználási területe az ipar, a repülőgépipar és űrhajózás, illetve a sportszergyártás.

A Toray Csoport tavaly növelte meg Japánban és Dél-Koreában található, szeparátorfóliát előállító gyárainak kapacitásait, ám az elektromos autók elterjedéséhez köthető igénynövekedés miatt egyre több ilyen termékre van szüksége az iparágnak mind globálisan, mind Európában. A nyergesújfalui beruházás is ehhez csatlakozik, és a Toray – közel tartva a gyártást a felhasználási területhez – mostantól mintegy 20 százalékkal több szeparátorfóliát állít elő.