Zöldmezős beruházással létesít új gyárat Nyírbátorban a Rosenberger

Zöldmezős beruházással létesít új gyárat Nyírbátorban a Rosenberger

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A jászárokszállási egység folyamatos fejlesztése mellett Nyírbátorban épít új, zöldmezős beruházással autóalkatrész-gyártó üzemet a Rosenberger – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A 3,2 milliárd forint értékű, 2018 év végéig megvalósuló beruházást a megnövekedett vevői igények és a megjelenő új vevők teszik szükségessé. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az EKD támogatási folyamat mellett a telephely kiválasztásában is segítséget nyújtott a 400 új munkahelyet teremtő német járműipari beszállítónak.

A Rosenberger márka több mint fél évszázada a technológia, a minőség és a kreativitás szinonimája. A vállalatcsoport a nagyfrekvenciás és optikai technológiai csatlakozók vezető gyártója. Partnereik között neves high-tech vállalatok is találhatók a mobiltechnológia és -távközlés, adatátviteli rendszerek, orvos elektronika, ipari méréstechnika, autóipari elektronika és elektromos autók alkatrészeinek gyártása területén.

A hazánkban 1998-ban Jászárokszálláson letelepült cégcsoport elkötelezett Magyarország és a magyarországi beruházások iránt. A Rosenberger Magyarország Kft. alapítása óta nyereséges, a megtermelt eredményt a tulajdonosok visszaforgatják a helyi fejlesztésekre. A hazánkban gyártott termékek jelentős része exportra kerül, Európa, Észak- és Dél-Amerika országaiba.

A Rosenberger és a külgazdasági és külügyminisztérium képviselői a beruházás bejelentésén

A Rosenberger és a külgazdasági és külügyminisztérium képviselői a beruházás bejelentésén

A Nyírbátorban felépítendő 8000 négyzetméteres új üzem legnagyobb részét a gyártócsarnok teszi majd ki, de raktár, valamint irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak az új egységben. A beruházás keretében gyártósori gépek, berendezések, valamint optikai és digitális mérőeszközök beszerzésére is sor kerül. A német járműipari beszállító tájékoztatása alapján a városban megfelelő vállalkozási környezet és infrastruktúra áll rendelkezésére, valamint a városvezetés is elkötelezett az együttműködés és a dinamikus fejlődés mellett.