12 magyar vállalat a KIA beszállítói napján

12 magyar vállalat a KIA beszállítói napján

2018. 03. 07.

KIA Supplier Day

KIA beszállítói napot szervezett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 12 magyar vállalat részvételével. A koreai autóipari óriásvállalat szlovákiai egységének beszerzői egész napos program keretében ismerhették meg a magyar járműipar főbb beszállítóit. A rendezvény lehetőséget biztosított arra, hogy több hazai cég is kapcsolódhasson a jövőben a Hyundai-KIA cégcsoport beszállítói láncához.

A rendezvénynek a HIPA székháza adott otthont

A járműgyártás több évtizedes hagyományokkal rendelkezik Magyarországon, és az utóbbi években a nemzetgazdaság húzóágazatává fejlődött, amit a HIPA által kezelt beruházások is jól példáznak: a 2017-ben hozott 96 pozitív beruházói döntésből 36 kapcsolódott az iparághoz. A beruházók pozitív döntésében fontos szerepe van a hazánkban rendelkezésre álló fejlett beszállítói infrastruktúrának, a leendő beszállítók közelségének, illetve az általuk kínált minőségi termékeknek és szolgáltatásoknak is.

A HIPA kiemelt célja a külföldi nagyberuházók teljes körű kiszolgálása mellett a beszállítással foglalkozó hazai kkv-k szerepének növelése, becsatolása a külföldi vállalatok értékláncába, hogy azok a lehető legnagyobb szerepet kapják a magyar értékhányad növelése érdekében. Mindez különös fontossággal bír, hiszen a járműipari nagyvállalatok egyre inkább elvárják azt, hogy a beszállítóik is nagyobb részarányt vállaljanak a fejlesztési folyamatokból. Ennek elősegítése érdekében a HIPA díjmentes beszállítói képzéseket, szakmai tanácsadást és közvetítői segítséget nyújt magyar vállalatoknak.

Több mint 700 járműipari beszállító vállalat működik Magyarországon

A KIA beszállítói nap kiváló lehetőség volt annak bemutatására, hogy a magyar beszállító vállalatok magas színvonalon állítnak elő olyan alkatrészeket, melyek az egyre erősödő nemzetközi versenyben és a legdinamikusabban fejlődő környezetben is megállják a helyüket.