20 éves pécsi üzemének köszönhetően vált piacvezetővé a Honsa - VIDEÓRIPORT

20 éves pécsi üzemének köszönhetően vált piacvezetővé a Honsa - VIDEÓRIPORT

2019. 09. 18.

20 éves pécsi üzemének köszönhetően vált piacvezetővé a Honsa

Átadták a 20. évét ünneplő Honsa legújabb, 3,2 milliárd forint értékű beruházásnak első elkészült elemét, egy 4900 négyzetméteres gyártó- és raktárépületet Pécsett. A német vállalat magyar egységének köszönhetően meghatározó szereplővé vált az autóipari csomagfedlapok és komplett csomagtér-rendszerek területén, éves szinten 4 millió terméket előállítva.

A kínai befektetők által tulajdonolt, német alapítású Koller vállalatcsoport elsősorban könnyűsúlyú komponenseket fejleszt és gyárt kompozitokból. Termékeiket az autóiparban rakfelületekhez, csomagpolcokhoz, nedves préselt és fröccsöntött alkatrészekhez használják, de szerszámokat és berendezéseket is készítenek.

A vállalat 20 éve van jelen Magyarországon, a pécsi Honsa üzemmel, amely a legnagyobb gyártóüzeme a cégcsoportnak, egyben egyik legfontosabb pillére. A Honsa nagyban hozzájárult a cégcsoport sikertörténetéhez, hogy Európa piacvezető autóalkatrész-gyártójává válhattak a csomagfedlapok tekintetében, többek között a BMW, a Jaguar Land Rover és a Volkswagen csoport márkáinak beszállítva.

Az összesen 3,2 milliárd forintos kapacitásbővítési beruházásának része a 1,9 milliárd forintos új csarnoképület, amely a cég nyolcadik csarnoka. A most átadott épületegyüttes egy 4900 négyzetméteres, 12 méter belmagasságú gyártó- és raktárépület. Az új, magas szinten automatizált termelési területen komplett csomagtér-rendszereket készülnek majd trilaminát technológiával, vagyis három komponensű anyag préselésével megformálva a termék alakját, de vízvágás és az alkatrészek ultrahangos behegesztése is szükséges ahhoz, hogy a csomagtér-rendszer elnyerje végső és pontos formáját. Ezen kívül az új csarnokban újfajta szőnyegezési eljárással kalaptartókat gyártanak majd a Porsche számára, ami további munkahelybővítésre is lehetőséget ad.