A Chervon Auto elkezdte Magyarországon első európai gyárának építését - VIDEÓ RIPORT

A Chervon Auto elkezdte Magyarországon első európai gyárának építését - VIDEÓ RIPORT

2021. 11. 18.

Magyarországon létesíti első Kínán kívüli üzemét a Chervon Auto. Az európai partnerek hatékonyabb kiszolgálását célzó zöldmezős beruházás értéke több mint 17,5 milliárd forint. A mintegy 8 hektáros területen első fázisban egy 25.800 m2-es csarnok építése kezdődik meg. Az új miskolci üzemben akár évente 2 millió darab járműalkatrész gyártására lesz kapacitás, és 138 új munkahely jön létre. A termelés a tervek szerint 2022 végén indul.

A főként gépjármű-alkatrészeket gyártó Chervon Auto, mely európai piaci részesedéssel bíró Tier 1-es és Tier 2-es beszállító, nagyban csökkentheti a szállítási költségeket, valamint a szállítási időt a zöldmezős beruházással. Az új, 26.000 m2-es csarnokban járműipari fém alkatrészek gyártását végzik néhány éven belül.

A már meglévő ügyfelekhez való közelség mellett a beruházás megteremti a gyorsan növekvő elektromos és hibrid járművek piacán kínálkozó lehetőségek kiaknázását is. A vállalat versenyelőnye abban rejlik, hogy képes minőségi megoldásokat nyújtani mind a hagyományos, mind az új technológiájú járművek számára.

Kapcsolódó cikkek