A digitális korba vezeti át a szerszámgépgyártást a globális piacvezető fejlesztése
HIPA

A digitális korba vezeti át a szerszámgépgyártást a globális piacvezető fejlesztése

2023. 06. 02.

A DMG Mori Heitec Digital Kft. nagyratörő K+F projektet hajt végre több mint 11,8 millió euró értékben egy olyan szoftverplatform fejlesztésével, amelynek révén a szerszámgépgyártás teljes életciklusa a felhőbe kerül. A beruházás számos hatékonyságnövelő hozadékkal jár, miközben 50 többnyire magas hozzáadott értékű munkahely jön létre a cég budapesti telephelyén.

A DMG Mori, a világ vezető szerszámgépgyártója a mérnöki megoldások német specialistájával, a Heitec-kel karöltve azzal a céllal hozta létre a DMG Mori Heitec Digital Kft.-t még 2020-ban, hogy innovatív megoldásokkal lássák el az iparágat.

A magyarországi székhelyű mérnök központ most több mint 11,8 millió euró értékű beruházással felhő alapú integrált digitalizációs platformot fejleszt. A szoftvernek köszönhetően nő a termelő kapacitások kihasználtsága és a termelékenység, a munkafolyamatok precizitása javul, a gyártási idők pedig zsugorodnak. Következésképp az általános hatékonyság növekedés a fenntarthatósághoz és a cég karbonlábnyomának csökkentéséhez is hozzájárul.

A fejlesztés hatására a vállalat hosszabb távon új üzleti modellek feltűnésével is számol a szerszámgépipari szegmensben, mégpedig testreszabható funkciók, előfizetés alapú szolgáltatások vagy akár pay-per-use rendszerek formájában.