A fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse átfogó fejlesztéssel erősít Budapesten

A fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse átfogó fejlesztéssel erősít Budapesten

2021. 09. 21.

Átadták a vasúti és közúti járművek fékrendszereinek globális piacvezető gyártójának, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nek 8000 négyzetméteres új vasúti Szerviz Központját Budapesten. A telephely infrastruktúra- és épületfejlesztést, valamint technológiafejlesztést is magába foglaló beruházásnak köszönhetően a vállalat szerviz kompetenciáinak köre is bővült. A 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 55 új munkahely létesül.

A Knorr-Bremse több mint 110 éves hagyományokkal rendelkezik, napjainkban 30 országban van jelen több mint 100 telephellyel, 27 ezer ember számára biztosítva munkát. A vállalatcsoport 2020-ban 6 milliárd eurót meghaladó árbevételt ért el, és élen jár a legkorszerűbb fékrendszerek fejlesztésében és gyártásában, ezzel nagymértékben hozzájárul a vasúti és a közúti közlekedés biztonságához.

Az 55 új munkahelyet teremtő, teljes mértékben saját forrásból finanszírozott, 2,5 milliárd összköltségű 8000 négyzetméteres új vasúti Szerviz Központból a cég - a társgyárakon keresztül - több mint 100 partnert tervez kiszolgálni Európa számos országában és Ázsia egyes területein is.

A telephely infrastruktúra- és épületfejlesztést, valamint technológiafejlesztést is magába foglaló beruházásnak köszönhetően a vállalat szerviz kompetenciáinak köre is bővült, így a Knorr-Bremse a jövőben magas minőségű, komplex felújítási projekteket valósíthat meg versenyképes átfutási idővel.

A Knorr-Bremse két magyarországi egységében a legfejlettebb technológiát használják, Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek.